. Ma Emma napja van.
Csokoládé Karnevál harmadszor
2015-02-07 06:41:51
Csokoládé Karnevál harmadszor

Csokoládé Karnevál harmadszor

Immár harmadszor ad helyet a Csokoládé Karneválnak a Zsolnay Kulturális negyed  a hétvégén.

A Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. és a Csoko-Láda Csokibolt által közösen rendezett karneválon az érdeklődők nemcsak egyedi, eddig talán még sosem kóstolt csokoládékat ízlelhetik meg, hanem e mellett  megismerhetik a hazai kézműves manufaktúrák csokoládékészítőit is. A két napos program keretében számos csokoládés édességet, csokoládé italt, de csokis teát, grillázst megkóstolhatnak a látogatók, akiket számos meglepetés is vár.
 
A harmadik alkalommal megrendezett különleges esemény látványossága egy meglepetés csokoládé-tárgy készítése és díszítése lesz, amelyet a Zsolnay Porcelánmanufaktúra porcelánfestői igazi csokoládéval festenek majd ki, valamint a Sásdi Vendéglátóipari Szakiskola diákjai több alkalommal is tartanak  bonbonkészítő bemutatót.
 
Harka Éva csoki blogger a csoki kóstolás alapjairól, Csiszár Katalin csoki készítő a csokoládé tudományáról tart előadást. Szántó Tibor csoki készítő a fő kakaóbabfajtákkal, Őrsi Zoltán csokoládépapír-gyűjtő a csoki papírokkal kapcsolatos ismereteit osztja meg az érdeklődőkkel. S a fesztiválon megalakul a csokoládépapírok gyűjtőinek csoportja is. S a csokoládé történetével is megismerkedhetnek az érdeklődők tablók segítségével.

A gyerekek malmozhatnak bonbonokkal, festhetnek muffin formájú medált, játszhatnak csokis memória és logikai játékokkal, hajtogathatnak könyvjelzőt csoki-papírból. L. Molnár Edit pécsi meseíró saját csokis meséjét olvassa fel nekik.

A látogatók húsz kiállító különleges, minőségi, magyar kézműves termékei közül válogathatnak.

További híreink
Különleges koponyasebészeti eljárás csak Pécsen
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-gégészei és idegsebészei.
2024-04-19 09:15:07, Hírek, Környezetünk Bővebben
Halas tanösvény a pécsi Malomvölgyi parkerdőben
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
2024-04-18 21:05:31, Hírek, Környezetünk Bővebben
Középpontban az okosotthon
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek meg Pécsen az Expo Centerben.
2024-04-16 21:09:37, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A mesterséges megtermékenyítés hatásfokának növelése és az embriók maximális védelme érdekében csökkentették a...
Bővebben >>