. Ma Gedeon napja van.
Csokoládé Karnevál immár ötödször
2017-02-05 13:41:21
Csokoládé Karnevál immár ötödször

Csokoládé Karnevál immár ötödször

Édes élvezetek hétvégéjét tartották Pécsett a Zsolnay Kulturális Negyedbe, ahol a látogatók személyesen találkozhatnak a magyar kézműves manufaktúrák csokoládékészítőivel.

Immár ötödik alkalommal adott helyet a Zsolnay Kulturális Negyed e különleges eseménynek, ahol a csokoládét kedvelői számos formában kóstolhatták meg. Pillecukrot mártogathattak a csokoládé-szökőkútból csorgó tejcsokoládéba, de megkóstolhatták a maják különleges, vizes csokoládé italát is, ami igazi kuriózumnak számít, ugyanis nálunk csak a tejjel készült csokoládét ismert.

E mellett számos látványosság is várta a látogatókat. A gyerekek  csokival kapcsolatos játékokat játszhattak, a Sásdi Vendéglátó-ipari Szakközépiskola növendékei bonbonkészítési bemutatót tartottak, s minden gyerek  lenyalogatható csokoládés smiley-t kapott az arcára, vagy a kezére.  

A szakmai előadások keretében pedig díjnyertes csokoládékészítő, csoki blogger, dietetikus és kutatásfejlesztési szakember osztotta meg gondolatait az érdeklődőkkel. Szó volt többek között a fenntartható kakaótermesztés és csokoládékészítés kapcsolatáról, a csokoládé helyéről az egészséges táplálkozásban, e mellett fény derült arra is, hogyan kell értelmezni a csokoládék csomagolásán található információkat.

A karnevál kiemelt témája a csokoládé és a 3D kapcsolata volt ebben az esztendőben. A vendég pedig a 650 éves Pécsi Tudományegyetem volt, ami egy kiállítás keretében, valamint gyakorlati alkalmazásán keresztül mutatta be a 3D projektjét. Ennek részeként 3D eljárással különleges műanyag csokoládéformákat is nyomtattak. S igazi kuriózumnak számított az egyetem évfordulója kapcsán 30 kilogramm csokoládéból kifaragott 6-os, 5-ös és 0 számjegy, ami a látogatók szeme előtt készült el a helyszínen.

 

A Csokoládé Karnevál keretében mutatták be készítői az új, ízig-vérig pécsi csokoládét is, ami  kilenc darab 70 százalékos étcsokoládé-mozaikból áll, csomagolása pedig puzzle-szerűen a Széchenyi teret mintázza meg.

Utoljára frissítve: 2017-02-05 13:46:50

További híreink
Húsvétkor az ünnepé a főszerep
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
2024-03-27 21:56:19, Hírek, Környezetünk Bővebben
Csirkefej: utoljára ebben az évadban
A Pécsi Harmadik Színház 2022 decemberében bemutatott Csirkefej előadását a szakma, a kritikusok és a közönség kitüntető figyelme kísérte.
2024-03-25 16:59:38, Hírek, Környezetünk Bővebben
Kétszáz fotóművész képei láthatók Pécsen
A Magyar Fotóművészek Szövetsége szervezésében egy generációkat összefogó csoportos kiállítás látható Pécsen.
2024-03-24 17:36:35, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Március 15-én ünnepi programok és koncertek várják a pécsieket.
Bővebben >>