. Ma Bernadett napja van.
Csokoládé minden mennyiségben és formában
2020-02-06 19:27:27
Csokoládé minden mennyiségben és formában

Csokoládé minden mennyiségben és formában

Február 8-9-én közel húsz programmal és az ország minden részéből érkező kézműves csokoládék vásárával várják a látogatókat a Pécsi Csokádé Fesztivál a Zsolnay Kulturális Negyedben.

Ehető látványosságok, csoki-szökőkút, szakmai előadások, gyerekjátékok, kiállítás és izgalmas bemutatók  is lesznek a Zsolnay Örökségkezelő Kft. és a Csoko-Láda Csokibolt együttműködésében megvalósuló rendezvényen. Emellett több mint egy tucat csokoládékészítő is bemutatkozik az E78-ban. A látogatók szeme láttára, három kilogrammos csoki-tömbből készítenek különleges pécsi motívumú csoki-képeket helyi művészek, az elkészült  alkotásokat jótékony célra ajánlják fel. Az évről évre mind látványosabb attrakció a Pécsi Tudományegyetem 3D projektjének keretében a 3D nyomtatóval készülő különböző térbeli formák, idén  első alkalommal ezek csokoládéból készülnek majd.

 

A szakmai programok keretében A csokoládékészítés technológiája nagyon régen, nem olyan régen és ma címmel tart előadást Csiszár Katalin, a Rózsavölgyi Csokoládéműhely csokoládékészítője (regisztrációköteles). Az érdeklődők megismerhetik a Szerencsi Csokoládégyártás 97 éves történetét, a 3D nyomtatás szerepét az élelmiszeriparban, csokoládépapírok világát és bepillanthatnak Venezuela, Brazília és Madagaszkár csoki-világába  is. A Csoko-Láda Csokibolt tulajdonosa, a karnevál szervezője, Mosonyi Éva a csokoládé és a művészet kapcsolatába avatja be  majd be az érdeklődőket.  Most must címmel pedig  Győrffy Zoltán, a Pécsi Borozó főszerkesztője tart előadást.

A gyerekek csokis memória- és logikai játékokkal játszhatnak és megpakolhatják a csokirakodó kisvasutat. A Total Art Egyesület animációs játszóházzal várja a kicsiket Keltsük életre Gombóc Artúrt címmel. A Kemence Galériában csokoládépapír-kiállítás lesz látható. A rendezvény házigazdája Lokodi Ákos kreatív séf lesz, aki a látogatók előtt készíti el csokoládés ételeit.

Utoljára frissítve: 2020-02-06 19:29:07

További híreink
Felébred Az alvajáró
Operabemutató lesz a Kodály Központban a Pannon Filharmonikusok előadásában a bel canto nemzetközi és hazai csillagaival.
2020-02-12 21:42:31, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb szerep a helyi közösségeknek
Az Európai Bizottság két új kísérleti intézkedés útján ösztönzi a polgárok részvételét a kohéziós projektek helyi megvalósításában.
2020-02-10 20:13:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Sorstársi segítőket képeznek
Megtartották a fogyatékossággal élőknek szervezett első multiplikációs workshopot az akadálymentes turizmussal foglalkozó nemzetközi projekt keretében, amelynek magyaror...
2020-02-07 21:41:17, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Pécsett megkezdődött az önkormányzati tulajdonban lévő vállalatok gazdasági átvilágítása, megszületett az első...
Bővebben >>