. Ma Vilmos, Bíborka napja van.
Csokoládé minden mennyiségben és formában
2020-02-06 19:27:27
Csokoládé minden mennyiségben és formában

Csokoládé minden mennyiségben és formában

Február 8-9-én közel húsz programmal és az ország minden részéből érkező kézműves csokoládék vásárával várják a látogatókat a Pécsi Csokádé Fesztivál a Zsolnay Kulturális Negyedben.

Ehető látványosságok, csoki-szökőkút, szakmai előadások, gyerekjátékok, kiállítás és izgalmas bemutatók  is lesznek a Zsolnay Örökségkezelő Kft. és a Csoko-Láda Csokibolt együttműködésében megvalósuló rendezvényen. Emellett több mint egy tucat csokoládékészítő is bemutatkozik az E78-ban. A látogatók szeme láttára, három kilogrammos csoki-tömbből készítenek különleges pécsi motívumú csoki-képeket helyi művészek, az elkészült  alkotásokat jótékony célra ajánlják fel. Az évről évre mind látványosabb attrakció a Pécsi Tudományegyetem 3D projektjének keretében a 3D nyomtatóval készülő különböző térbeli formák, idén  első alkalommal ezek csokoládéból készülnek majd.

 

A szakmai programok keretében A csokoládékészítés technológiája nagyon régen, nem olyan régen és ma címmel tart előadást Csiszár Katalin, a Rózsavölgyi Csokoládéműhely csokoládékészítője (regisztrációköteles). Az érdeklődők megismerhetik a Szerencsi Csokoládégyártás 97 éves történetét, a 3D nyomtatás szerepét az élelmiszeriparban, csokoládépapírok világát és bepillanthatnak Venezuela, Brazília és Madagaszkár csoki-világába  is. A Csoko-Láda Csokibolt tulajdonosa, a karnevál szervezője, Mosonyi Éva a csokoládé és a művészet kapcsolatába avatja be  majd be az érdeklődőket.  Most must címmel pedig  Győrffy Zoltán, a Pécsi Borozó főszerkesztője tart előadást.

A gyerekek csokis memória- és logikai játékokkal játszhatnak és megpakolhatják a csokirakodó kisvasutat. A Total Art Egyesület animációs játszóházzal várja a kicsiket Keltsük életre Gombóc Artúrt címmel. A Kemence Galériában csokoládépapír-kiállítás lesz látható. A rendezvény házigazdája Lokodi Ákos kreatív séf lesz, aki a látogatók előtt készíti el csokoládés ételeit.

Utoljára frissítve: 2020-02-06 19:29:07

További híreink
Határokon átnyúló betegellátás
Az Európai Bizottság ösztönzi és segíti a határokon átnyúló betegellátást és az egészségügyi szakemberek mobilitását.
2020-04-05 21:03:52, Hírek, Környezetünk Bővebben
A koronavírus hat az építőiparra is
A generálkivitelezők jelzései szerint egyre több alvállalkozó (mikró- és kisvállalkozás) függeszti fel a munkát.
2020-04-03 20:37:03, Hírek, Környezetünk Bővebben
Legfontosabb az életek mentése, a megélhetés támogatása
Száz milliárd euró a munkahelyek és a vállalkozások működésének fenntartására: a SURE-kezdeményezés.
2020-04-02 21:02:39, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egy hét múlva megszűnnek a közigazgatási és munkaügyi bíróságok.
Bővebben >>