. Ma Márk napja van.
Csomagolnak a lengyelek
2018-06-24 23:23:39
Csomagolnak a lengyelek

Csomagolnak a lengyelek

Arra senki nem számított, hogy a tizenegyedik játéknap utolsó mérkőzésén, amikor a Lengyelország-Kolumbia találkozóval lezárjuk a világbajnoki csoportkör második fordulóját, sorsdöntő lesz ez a kilencven perc a két csapat számára.


Nem számítottunk rá, mert azt hittük, hogy a két csapat simán lerendezi majd Szenegált és Japánt. Ám mint tudjuk, nem így alakult, ezért aztán, aki itt kikap, az gyakorlatilag mehet haza. Arról a két csapatról beszélünk, amelyeket a szakértők a H-csoport legerősebb gárdáinak gondoltak előzetesen. Ráadásul itt most kolumbiai oldalon tényleg José  Pékerman állása a tét, mivel már a torna előtt is pedzegették, hogy ha Kolumbia kiesik a csoportkör után, az argentin mesternek ajtót mutatnak Bogotában.


Na, pontosan e körülmények miatt lesz ez egy nagyon jó kis meccs és ezért nyúltak bele a kapitányok 4 helyen a kezdőkbe mindkét oldalon. A lengyeleknél a védelemben Cioneket tette a kispadra Adam Nawalka, aki formációt is váltott, ezúttal 3-4-3-as felállással próbálkozik úgy, hogy Rybust felküldi a védelemből a középpálya bal szélére, emellett a már említett Cionek helyére Bednareket tette be. A középpályáról kikerül Blaszczykowski és Grosicki is, őket Bereszynski és Goralski váltja majd, elöl pedig Kownacki kezd Milik helyett és Zielinski előremegy a csatársorba. José Pékerman négy változtatása közül az egyik az, hogyMurillo helyén a Barcelona védője, Mina kezd. Lermát és Carlos Sánchezt Barriosra és Aguilarra cserélte a középpálya védekező szektorában, a támadásokat pedig Izquierdo helyett James Rodríguez segíti majd Cuadrado és Quintero mellett. Az egyetlen csatár továbbra is Falcao lesz majd. Így vágunk tehát neki a második csoportkör utolsó mérkőzésének, amely egy újabb igazi élet-halál harc lesz!


A lengyel kezdőcsapat: Szczesny – Piszczek, Bednarek, Pazdan – Bereszynski, Krichowiak, Goralski, Rybus – Zielinski, Lewandowski, Kownacki Szövetségi kapitány: Adam Nawalka
A kolumbiai kezdőcsapat: Ospina – Arías, Dávinson Sánchez, Mina, Mojica – Aguilar, Barrios – Cuadrado, Quintero, James Rodríguez – Falcao Szövetségi kapitány: José Pékerman
Játékvezető: César Ramos (Mexikó)


1. perc: A fehér-pirosban játszó lengyelek kezdik a meccset, Kolumbia tiszta kék szerelésben játszik! A mexikói César Ramos kapta ezt a meccset! Ő dirigál ma!
4. perc: Pazdan összefejel Falcaóval, ápolni kell körülbelül egy percig! Ez a hosszabbítás mértéke miatt fontos!
6. perc: Ospina is megsérül! Lehet, hogy őt le kell cserélni? Áll a játék, ápolják!
8. perc: Ispotály Kazanyban! Hihetetlen! Mina csuklójára lépett rá Lewandowski! Kicsit fáj neki, de azért felkel!
17. perc: Nem csodálkoznék egy sárga lapon! Dávinson Sánchez kaphatná Lewandowski felökleléséért! Adam Nawalka is így gondolja, de Sánchez nem kap semmit, csak a lengyelek egy szabadrúgást! Én meg befogom a számat mert nem én vezetem a meccset!
30. perc: Folytatódik a kórház Kazany szélén sorozatunk! Valószínűleg Aguilart tényleg le kell cserélni! Hordágyon leviszik!
32. perc: Uribe máris érkezik a sérült helyére! Lehet, hogy Aguilar világbajnokságának vége!
37. perc: Cuadrado addig cselezgetett a jobboldalon, míg belevezette Szczesnybe, aki kiütötte oldalra!
40, perc: VEZET KOLUMBIA! Egy nagyon szép szögletvariáció végén Quintero ad be jobbról, középen Mina liftezik és az érkező kapus kezei elől, öt méterről a léc alá fejel! 0:1! Bajban vannak a lengyelek!
45. perc: Négyet hosszabbít César Ramos, majd szünetre küldi a játékosokat!


A világbajnokság egyik leggyengébb félidejét láthattuk! Miután kis túlzással sikerült leforgatni a Vészhelyzet című kórházas tévésorozat legújabb epizódját, elsősorban Kolumbia jött rá, hogy el is kellene kezdeni focizni és találtak egy gólt. A lengyeleknél Adam Nawalka hiába cserélt négy helyen és váltott formációt, úgy tűnik, ez sem működik, gyakorlatilag a nullával egyenlő a lengyel támadójáték. Márpedig a focit gólra játsszák! Jelen pillanatban Kolumbia van közelebb a továbbjutáshoz, a lengyel csapat pedig a repülőtérhez. Olyan jó lenne egy izgalmasabb második félidő!


46. perc: Kolumbia már cserélt egyet, a lengyelek még nem! A dél-amerikai alakulat kezdi a második félidőt! További csere nincs! Folytassuk!
57. perc: Cserélnek a lengyelek, nem vár tovább Adam Nawalka! Kownacki jön le, Grosicki érkezik!
58. perc: És ha már megjött Grosicki, ennek örömére egy 50 méteres passzt vesz le a tizenhatoson belül a baloldalon Lewandowski, aki a kirohanó kapusba lövi! Ospinát ápolni kell, de tudja folytatni!
61. perc: Bednarek lerántja Uribét a középpályán, jön César Ramos és dühösen felmutatja a lengyelnek a sárgát! Nem tetszett neki a mutatvány, na…
70. perc: Kettő közte! Lengyelország halad a kiesés útján! Quintero jobboldali kiugratását Falcao átveszi, beviszi 10 méterre és kilövi a bal alsót! Sehol a lengyel védelem, vagy ha van, az lehet, hogy már Varsóban van! 0:2!
 72. perc: Eső után köpönyeg! Cserélnek a lengyelek! Bereszynski helyére érkezik Teodorczyk!
73. perc: Kolumbia is cserél! Ott Quintero hagyja el a pályát, Lerma pedig beáll!
75. perc: Kegyelemdöfés! Ott a harmadik! James Rodríguez a baloldalon hozza a labdát, a félpályáról ugratja ki a középen nyargaló Cuadradót, aki elviszi két védő között 12 méterig, majd a jobb alsóba lő! 3:0! Ez eldőlt!
78. perc: Utoljára cserél Kolumbia! Falcao megy pihenni, Carlos Bacca jön a helyére!
80. perc: Utoljára cserél Adam Nawalka is! Glik érkezik Pazdan helyére, aki szintén védő, nem csatár! Feladták a lengyelek!
82. perc: LENGYEL HELYZET!!! Egy jobboldali beívelés Uribe fejét találja középen, onnan csúszik Krychowiak lábára, aki a kapusba lő balról, aztán ütközik vele! Ospinát megint ápolni kell!
85. perc: Goralski odalép James Rodrígueznek, a spori is odalép a tett helyszínére és ad Goralskinak egy sárgát!
89. perc: HŰHA!!! Lewandowski 18 méteren kap labdát, a lövése a léc alá tart, Ospina üti a kapu mögé! Tornáznia kellett!
90. perc: 5 percet túlórázunk! Most érthető! Sok volt az ápolás!
95. perc: Vége! Kolumbia nyert, Lengyelország kiesett!


Lengyelország tehát úgy búcsúzik, hogy eddig 180 perc alatt Lewandowskinak egy darab veszélyes kapura lövése volt. A második félidőben őrölte fel az ellenfelet Kolumbia köszönhetően két nagy védelmi hibának is. Ez a győzelem azt jelenti, hogy megmaradt José Pékerman állása és az esély a kolumbiai továbbjutásra. A két nagy esélyesnek kikiáltott csapat közül tehát ideális esetben már csak egy juthat tovább, a lengyeleknek csak a szép búcsú maradt Japán ellen.


Látva a játékukat, kezdem érteni, miért akar Lewandowskitól megszabadulni a Bayern München. Tehát a helyzet a következő; Szenegálnak és Japánnak 4 pontja van, Kolumbiának három, így a harmadik helyen várja a Szenegál elleni, valóban sorsdöntő meccset! Ezzel mára megköszönöm a figyelmet! A harmadik forduló holnap kezdődik! Magyar idő szerint délután négykor és este nyolckor lesz párhuzamosan két-két meccs, de igyekszem így is beszámolni azokról!                                           (Haász Rudolf)

Utoljára frissítve: 2018-06-24 23:24:33

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A mesterséges megtermékenyítés hatásfokának növelése és az embriók maximális védelme érdekében csökkentették a...
Bővebben >>