. Ma Emma napja van.
Csoport harmadikként folytatja Tunézia
2018-06-28 23:15:01
Csoport harmadikként folytatja Tunézia

Csoport harmadikként folytatja Tunézia

Kötelezően lejátszandó presztízsmérkőzéssel, Panama és Tunézia csapatával zárul ma este a csoportkör a világbajnokságon.


Mindkét csapat már a második csoportkörben elbúcsúzott a tornától, tehát más cél nem lehet, mint a három pont begyűjtése és a csoport harmadik helyének megszerzése. A panamai csapatnál – miképpen azt az angolok ellen is láthattuk – elsősorban erőnléti problémák lehetnek, míg a tunéziai csapatnál rengeteg a sérült.


Épp ezért a panamai kapitány négy helyen változtatott a kezdőcsapatán az angolok elleni meccshez képest, a védelembe Machado és Ovalle, a csatársorba pedig Avila és Torres került be, Davis, Cooper és Perez, ezúttal a kispadon kezdenek.


Nabil Malul tunéziai szövetségi kapitány öt helyen nyúlt bele részben kényszerből a csapatába, Bronn és Sziam Ben Jusszef sérülés miatt maradtak ki, rajtuk kívül Maalul is a padon kezd. Naguez, Bedui és Haddadi váltják őket Saalali Badri helyén kezd a középpályán, ezen kívül a harmadik számú kapus is bevetésre kerül, Maszluszi próbálja majd megvédeni a kapuját a góloktól. Nézzük, hogy így ebből milyen búcsú kerekedik a két csapat számára!


A panamai kezdőcsapat: Penedo – Machado, Roman Torres, Escobar, Ovalle – Bárcenas, Godoy, Gómez, Avila Rodríguez – Gabriel Torres Szövetségi kapitány: Hernán Dário Gómez
A tunéziai kezdőcsapat: Maszluszi – Naguez, Bedui, Meriah, Haddadi – Szasszi, Szkiri, Saalali – Ben Jusszef, Kazri, Szliti. Szövetségi kapitány: Nabil Malul
Játékvezető: Navaf Sukralla (Bahrein)


1. perc: A tiszta pirosban játszó Panama kezdi el az utolsó csoportmérkőzést! Tunézia tiszta fehérben játszik majd! A bahreini Navaf Sukralla lesz a játékvezető!
17. perc: Miközben a srácok a mezőnyben dolgoznak, azért néha lövésre is jut idő! Ben Jusszef kínálta meg 12-ről a panamai kapust, De Escobar blokkolja!
21. perc: Khazri jobboldali szöglete Naguez fejéről megy kapura, nagyot véd Penedo!
33. per: GÓL!!! VEZET PANAMA!!! Maszlusziról kipattan egy távoli lövés Torres lábára, aki Rogríguez elé tála, az ő 24 méteres lövése az öt méteren Meriah lábán pattan meg, így kerül a kapuba a labda! 1:0 Öngól!
39. perc: Újabb helyzet! Tunézia csapatáé! Haddadi baloldali beadását Ben Jusszef fejeli jobbról a bal alsó mellé!
45 perc: Szasszi belerúgott Rodríguezbe, jön a mérkőzés első sárgalapja! Két percet hosszabbít Navaf Sukralla, majd vége az első félidőnek!


Engem meglep, mennyire motivált ez a panamai csapat, bár a kevés helyzet nem igazán ezt mutatja. Tunéziának a gól előtt összesen két helyzete volt, azóta hozzáraktak még egyet meg egy sárga lapot! Főleg a panamaiak dolgoznak becsülettel, de unalmas ez a találkozó is! Nagyon érződik, hogy ez csak egy kötelezően lejátszandó találkozó! Mindegy! Van még egy félidő, azt végigszenvedjük!


46. perc: Mindkét csapat cserél a szünetben! A tunéziai kapitány Badrit küldi be Szasszi helyére, a másik oldalon Gabriel Torres helyett Cummings játszik majd! Tunézia kezdi a második félidőt!
52. perc: Egyenlít Tunézia! Khazri jobboldali beadása középen Fahreddin Ben Jusszef elé kerül, aki 5 méterről a léc alá tüzeli a labdát! 1:1
57. perc: Megsérült Roman Torres! Le kell cserélni! Luís Tejada áll be a helyére!
66. perc: Újabb gól! Már Tunézia vezet! Badri ugratja ki a jobboldalon Haddadit, akinek a beadására Khazri jön középen és 3 méterről a kapuba lő! Egyszerű játék ez a foci! 1:2
71. perc: Badri szabálytalankodik, megkapja érte a sárga lapot! Jegyezzük fel ezt is!
77. perc: Cserél Tunézia! Szliti hagyja el a pályát, Ahmed Khalil érkezik a helyére!
79. perc: Ricardo Avila is besárgul, mert kőkeményen rálépett Fahreddin Ben Jusszef lábára!
80. perc! Nem a gólok, a sárgák potyognak! Gómez is kap egyet, mert bokán rúgta Saalanit!
81. perc: Panama cserél egyet! Le is jön a sárgás Avila! Arroyo áll be a helyére
89. perc: Cserél Tunézia! Khazri helyére áll be Szrarfi! Ezt is letudtuk!
90. perc: MAJDNEM!!! Rodríguez baloldali beadásárólm középen Bárcenas, Tejada és Arroyo is lemarad!
93. perc: Godoyt rúgja fel Saalali, ez is sárgalap! Szabadrúgást tizenhatról lövi mellé, miután Gómez a lábára ívelte!
96. perc: Maszluszi fekszik a labdán, húzza az időt! Tejada ezt megunja, odamegy hozzá, hogy rávegye, hogy álljon fel, ezért kapja a sárgalapot! Elvesztette a fejét!
98. perc: Vége van! Győzött Tunézia!


Győzött és ezzel megszerezte a csoport harmadik helyét Tunézia egy olyan meccsen, melynek a vége kissé ideges hangulatúra sikeredet! Ez alkalommal is elfáradt a második félidőre Panama, ám még így is képesek voltak veszélyes helyzeteket kialakítani. Ez azonban a győzelemre kevés volt, így az újonc története első világbajnokságáról csoportutolsóként távozik!


Ezzel véget ért a 21. Labdarúgó Világbajnokság csoportköre! Az egyenes kieséses szakasz szombaton kezdődik Uruguay és Portugália összecsapásával!                                                                                                           (Haász Rudolf )

Utoljára frissítve: 2018-06-28 23:19:10

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az Országos Színház Találkozón is látható lesz a Csirkefej, az egyik szereplő, Bacskó Tünde pedig az egyik jel...
Bővebben >>