. Ma Auguszta napja van.
Csoportja élén a pécsi csapat
2015-12-20 17:10:33
Csoportja élén a pécsi csapat

Csoportja élén a pécsi csapat

Az NB II-es  PTE-PEAC focistái az őszi fordulóban  a csoportjukban az élen állnak.

Jó pár évnek el kellett telnie ahhoz, hogy Pécsnek újra NB-s bajnokságban szereplő  futsal-csapata legyen, egyetemistákból és pécsiekből álló felnőtt gárda jelenleg csoportjában az élen áll.

-A futsalt Pap Csaba szerette meg velünk az egyetemen – mondja a csapat játékos edzője Máté Győző. – Az utánpótlás nevelésében már magam is részt vettem Pap Csaba segítőjeként. Aztán amikor megalakult a felnőtt csapat, oda is vele tartottam. Látva a lelkesedésünket, az utánpótlás csapattal elért  eredményeinket az   NB II közép csoportjában játszó egyetemisták és pécsiek alkotta  felnőtt csapat mögé állt a  PEAC és az önkormányzat, ami nagy segítséget jelent, ugyanis ingyenesen használhatjuk a sportcsarnokot, ott tarthatjuk az edzéseinket.

Mint mondja, a korábbi edzőjük, Pap Csaba családi okok miatt Győrbe költözött, s őt kérte fel arra, hogy folytassa a megkezdett munkát. Kitért arra is, a csapat felkészítésében két segítője is van, Horváth Gábor játékos edző, valamint Gyüdi Balázs Zoltán, aki a kapusokkal foglalkozik.

  

- Az eddigi szereplése a csapatnak várakozáson felüli, hiszen az őszi fordulóban lejátszott tizennégy meccs után az első helyen állunk, s ha a piliscsabaiak ellen is jól szerepelünk, akkor továbbra is meg tudjuk őrizni a csoport elsőségünket - emeli ki Máté Győző.   

A futsal  egyre népszerűbb Baranyában, mind többen ismerik meg, ami köszönhető, a magyar futsal válogatott jó eredményeinek is. A futsal  ugyan alapjaiban hasonlít a nagypályás labdarúgáshoz, azonban közel sem azonos vele. Nincs bedobás, csak oldalberúgás, emellett a játék gyorsaságának érdekében a labdát négy másodpercen belül játékba kell hoznia az arra jogosult csapatnak. Látványos ugyanis a cserejátékosok folyamatosan pályára léphetnek az úgynevezett repülőcserének köszönhetően.

Utoljára frissítve: 2015-12-20 17:42:24

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egyöntetű szakmai állásfoglalást fogalmaztak meg a „gyógyszerész nélküli gyógyszertár” ellen a gyógyszerész ké...
Bővebben >>