. Ma Stefánia napja van.
Csütörtöktől vasárnapig tartanak nyitva
2022-10-28 21:13:35
Csütörtöktől vasárnapig  tartanak nyitva

Csütörtöktől vasárnapig tartanak nyitva

A pécsi kulturális intézmények túlnyomó többségét működtető Zsolnay Örökségkezelő novembertől költséghatékony működik.

Zsolnay Kulturális Negyedet a hét négy napján továbbra is várják a látogatókat a kiállítások, a Látogatóközpont, a Labor – Interaktív Varázstér, a VR Univerzum és a Planetárium november 2-től csütörtöktől vasárnapig 10-17 óra között látogatható.

Csoportokat előzetes bejelentkezés alapján a hét többi napján is fogadnak.  A Zsolnay Infopont & Shop változatlanul keddtől vasárnapig 10-17 óra között tart nyitva.

Az E78-ban többek között látható lesz az Aranyakkord - Kiss Tibi, Vastag Gábor és Gábor Andor UFO közreműködésével, fellép Kowalsky meg a Vega, Little G Weevil Acoustic Band feat. Mr. Jambalaya, ByeAlex és a Slepp, Krúbi, de lesz Zsolnay Színház Mucsi Zoltánnal, irodalmi est Mácsai Pál, Máté Gábor és Lukács Miklós előadásában, továbbá érkezik Sebestyén Balázs, valamint Bősze Ádám is. A rendezvényeken 20 °C-os hőmérsékletet biztosítanak.

A fűtési költségek mérséklése érdekében azok a kollégák, akik munkájukat otthonról is el tudják látni, hétfőtől szerdáig home office-ban  dolgoznak. A kiállításokon nyitvatartási időben 16 °C lesz, kivéve azokon a helyszíneken, ahol a kiállított tárgyak szempontjából eltérő hőmérsékletet szükséges biztosítani. Az esti látványkivilágításokat mellőzni fogják.

A téli szünet idejére újra teljes nyitvatartással várják a látogatókat a világörökségi helyszínen és a Zsolnay Kulturális Negyedben is.

A Kodály Központ programjaiban az előzőekben kiadottakhoz képest nem lesz változás, a azonban a rendezvénymentes napokon zárva lesz, ami a tervek szerint havonta néhány napot jelent. A Kodály Központ aulája csökkentett hőmérséklettel működik majd, így javasolt lesz az előadások szünetére melegebb benti öltözékkel készülni.

A jegyárusító és információs pont a 117-es terembe költözik, és napközben a hét négy napján, keddtől péntekig 10 és 18 óra között, illetve az előadások idején várja az érdeklődőket. A szombati, vasárnapi és hétfői napokon a jegypénztár csak az előadások idejére, azok kezdése előtt 90 perccel nyit ki, napközben azonban zárva lesz. Arról, hogy változások pontosan mikor lépnek életbe, a Kodály Központ később ad tájékoztatást.

Az Ókeresztény Mauzóleum november 2. után csütörtöktől-vasárnapig 10-17 óráig látogatható. A Művészetek és Irodalom Háza nyitvatartása nem változik, továbbra is hétfőtől péntekig 9.00-17.00 között várja a látogatókat.  A Pécsi Galéria szerdán-csütörtökön 13.00-17.00 között, pénteken-szombaton 11.00-17.00 között tart nyitva. Kivéve a GraphicPécs Fesztivál alatt (november 10-20.), amikor hétfőn és kedden is nyitva tart 13.00 és 17.00 között. A Boldogság Háza ideiglenesen bezár, az esküvői ceremóniákat a Művészetek és Irodalom Háza Eck Imre terembe és a Zsolnay Negyedben található Apostolos terembe költöztetik át.

Kivételt képez az m21 Galéria a november 10-én 18 órakor nyíló és november 20-ig tartó GraphicPécs I. Nemzetközi Grafikai Fesztivál alatt, amikor naponta (hétfőn is!) 11.00 és 17.00 között várja a látogatókat az m21 Galéria.

Utoljára frissítve: 2022-10-28 21:23:41

További híreink
Villányi Franc ünnep hetedszer
Ismét két álló napig Villány a cabernet franc világvárosa.
2022-11-26 09:20:17, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lesz fényfestés, rénszarvasszán és ünnepi koncert is a pécsi Adventen
Pécsett a Dzsámi látványos fényfestése koronázza meg a XI. Adventi Kézműves és Mesevásárt november 25. - december 24. között.
2022-11-25 01:34:10, Hírek, Környezetünk Bővebben
Baranyai méz jár a véradásért
Csütörtökön „Mézes Véradást” tartanak Pécsen a Vérellátó Központban.
2022-11-24 01:33:30, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A XX. század elején Berlinben alkotó vagy ott kiállító magyar művészek remekei láthatók a Berlinische Galerie...
Bővebben >>