. Ma Norbert napja van.
DeLorean-nel a jövőbe
2023-05-24 20:24:58
DeLorean-nel a jövőbe

DeLorean-nel a jövőbe

A Városi Gyereknap alkalmából ismét Pécs legnagyobb játszóterévé változik a Zsolnay Kulturális Negyed május 28-án 10 és 18 óra között.

Lesz minden a városi gyereknapon,  többek között a Vissza a jövőbe-filmek időgépe, de mászófal, óriás csúszda, ugráló várak, motoros bemutató, bábszínház, Nerf-pálya, Ninja Sport Warrior képzés, vívás, sakk egyaránt. és sokféle finomság!

Kipróbálhatják a gyerekek Marty McFly és Brown doki időgépe, egy valódi DeLorean DMC-12 autót is, amelynek érdekesség, hogy az országban mindössze öt működőképes ilyen autó létezik, ezek egyikével lehet majd fotózkodni a Ginkgo téren. A filmet pedig a június 4-én a Pirogránit udvaron, az ott helyet kapó kertmoziban tekinthetik meg az érdeklődők.

A  Zsolnay Negyed déli oldalán két mászófal, óriás csúszda, ugrálóvárak várják a gyerekeket, a parkolóház tetején – nyitó látványosságként – motoros bemutató is lesz Bátor Zoltánnal.

A Nemzetközi Színházi Olimpia keretében a Bóbita Bábszínház a pünkösdi hétvége mindhárom napján különleges előaásokkal várja a szabadtéri színpadon a város lakóit.

A mozgékony gyerekek is garantáltan lefáradnak majd a Pirogránit udvaron kialakított NERF ügyességi pályán, vagy akár a Csillag teraszon, ahol Ninja Sport Warrior képzés várja őket, de kipróbálhatják a vívást a PEAC vívózakosztályának sportolóival, lesznek kosárlabdameccsek és pedálos járművekkel is lehet majd versenyezni.

Pihenésként  beülhetnek az Olvasóligebe, részt vehetnek az Amalgam Fine Model Cars aszfaltrajz-versenyen, vagy akár megtanulhatnak sakkozni, akik már tudnak szimultán játszmában vehetnek részt, de lesz sokfajta társasjáték, , Mosolyország Játszókert. A gyereknapra kilátogat  PanDani, a Robotika Pécs, a Pagony csapata, a Kanga Kids és az Élményzóna kötélkert,  valamint továbbá gyereknapi fotók is készülhetnek a selfie-boxban.

A Látogatóközpontban planetáriumi előadások, a Varázstér és a VR Univerzum csalogatja a családokat, a szomszédos Ginkgo téren két alkalommal tartanak Varázsórát, látványos fizikai kísérletekkel. Csapadékos idő esetén a legtöbb tevékenység esőhelyszínre vonul a Zsolnay Kulturális Negyed épületeibe.

Pécsen az egész városban várják a gyerekeket programok  gyereknap alkalmából, de nemcsak vasárnap, hanem már szombaton is. Május 27-én a PKK Patacsi Művelődési Házban várják a családokat egy kis délutáni-esti mulatságra. Lesz légvár, arcfestés, kötélhúzás, zsákban futás, csocsó, csillámtetkó, és persze finom falatok.  You Tube  videós érkezik, Nasz Dániel nemcsak a sikere titkáról lebbenti fel a fátylat,  fotózkodik és beszélget is az érdeklődők  fiatalabb és idősebb tagjaival.
.
Május 28-án megnyílnak a megye tűzoltólaktanyái, a gyerekek kipróbálhatják, milyen a lánglovagok egy napja.  Hagyományokhoz híven a pécsi állatkertben  is lesz ezen a napon látványetetés, játszóház, születésnapi meglepetések, kézműves foglalkozások, valamint különféle bemutatók.


A Gólya és Fácán dűlők sarkán található játszótéren június 3-án tartja meg a Donátusi Baráti Kör Egyesület gyereknapját, lesz bográcsozás, sütizés, valamint számos gyerekprogram. Ugyanezen a napon Csokievő versenyt tartanak, és  óriástársason lehet majd játszani a  pécsi Kulturális Központban.

Utoljára frissítve: 2023-05-24 20:26:07

További híreink
A négylábú barátokról szólt a családi nap
Az örökbefogadást népszerűsítő, a felelős állattartást a középpontjába helyező Egy nap a négylábú barátokért elnevezéssel tartott családi napra várta a pécsi Morpheus Ala...
2023-06-05 16:28:29, Hírek, Környezetünk Bővebben
Új lehetőségeket, változatos programok
Új lehetőségeket, változatos programokat kínál a Pécsi Egyetemi Borbirtok.
2023-06-02 22:42:35, Hírek, Környezetünk Bővebben
Hild Music Garden Pécs szívében
Pécs belvárosának szívében található Hild udvar ad helyet Hild Music Garden programsorozatának.
2023-06-02 22:39:46, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az Aktív Magyarországért Felelős Államtitkárság támogatásával a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szöve...
Bővebben >>