. Ma Petra napja van.
DeLorean-nel a jövőbe
2023-05-24 20:24:58
DeLorean-nel a jövőbe

DeLorean-nel a jövőbe

A Városi Gyereknap alkalmából ismét Pécs legnagyobb játszóterévé változik a Zsolnay Kulturális Negyed május 28-án 10 és 18 óra között.

Lesz minden a városi gyereknapon,  többek között a Vissza a jövőbe-filmek időgépe, de mászófal, óriás csúszda, ugráló várak, motoros bemutató, bábszínház, Nerf-pálya, Ninja Sport Warrior képzés, vívás, sakk egyaránt. és sokféle finomság!

Kipróbálhatják a gyerekek Marty McFly és Brown doki időgépe, egy valódi DeLorean DMC-12 autót is, amelynek érdekesség, hogy az országban mindössze öt működőképes ilyen autó létezik, ezek egyikével lehet majd fotózkodni a Ginkgo téren. A filmet pedig a június 4-én a Pirogránit udvaron, az ott helyet kapó kertmoziban tekinthetik meg az érdeklődők.

A  Zsolnay Negyed déli oldalán két mászófal, óriás csúszda, ugrálóvárak várják a gyerekeket, a parkolóház tetején – nyitó látványosságként – motoros bemutató is lesz Bátor Zoltánnal.

A Nemzetközi Színházi Olimpia keretében a Bóbita Bábszínház a pünkösdi hétvége mindhárom napján különleges előaásokkal várja a szabadtéri színpadon a város lakóit.

A mozgékony gyerekek is garantáltan lefáradnak majd a Pirogránit udvaron kialakított NERF ügyességi pályán, vagy akár a Csillag teraszon, ahol Ninja Sport Warrior képzés várja őket, de kipróbálhatják a vívást a PEAC vívózakosztályának sportolóival, lesznek kosárlabdameccsek és pedálos járművekkel is lehet majd versenyezni.

Pihenésként  beülhetnek az Olvasóligebe, részt vehetnek az Amalgam Fine Model Cars aszfaltrajz-versenyen, vagy akár megtanulhatnak sakkozni, akik már tudnak szimultán játszmában vehetnek részt, de lesz sokfajta társasjáték, , Mosolyország Játszókert. A gyereknapra kilátogat  PanDani, a Robotika Pécs, a Pagony csapata, a Kanga Kids és az Élményzóna kötélkert,  valamint továbbá gyereknapi fotók is készülhetnek a selfie-boxban.

A Látogatóközpontban planetáriumi előadások, a Varázstér és a VR Univerzum csalogatja a családokat, a szomszédos Ginkgo téren két alkalommal tartanak Varázsórát, látványos fizikai kísérletekkel. Csapadékos idő esetén a legtöbb tevékenység esőhelyszínre vonul a Zsolnay Kulturális Negyed épületeibe.

Pécsen az egész városban várják a gyerekeket programok  gyereknap alkalmából, de nemcsak vasárnap, hanem már szombaton is. Május 27-én a PKK Patacsi Művelődési Házban várják a családokat egy kis délutáni-esti mulatságra. Lesz légvár, arcfestés, kötélhúzás, zsákban futás, csocsó, csillámtetkó, és persze finom falatok.  You Tube  videós érkezik, Nasz Dániel nemcsak a sikere titkáról lebbenti fel a fátylat,  fotózkodik és beszélget is az érdeklődők  fiatalabb és idősebb tagjaival.
.
Május 28-án megnyílnak a megye tűzoltólaktanyái, a gyerekek kipróbálhatják, milyen a lánglovagok egy napja.  Hagyományokhoz híven a pécsi állatkertben  is lesz ezen a napon látványetetés, játszóház, születésnapi meglepetések, kézműves foglalkozások, valamint különféle bemutatók.


A Gólya és Fácán dűlők sarkán található játszótéren június 3-án tartja meg a Donátusi Baráti Kör Egyesület gyereknapját, lesz bográcsozás, sütizés, valamint számos gyerekprogram. Ugyanezen a napon Csokievő versenyt tartanak, és  óriástársason lehet majd játszani a  pécsi Kulturális Központban.

Utoljára frissítve: 2023-05-24 20:26:07

További híreink
Több ezer beteg életét könnyítik meg
Egy, az egész régióban úttörő újításnak köszönhetően a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Neurológiai Klinikáján már távolról is elvégezhető a Parkinson-kór kezeléséb...
2023-10-01 21:10:03, Hírek, Környezetünk Bővebben
Utánanézett kik a meghívói
A Pannon Filharmonikusokkal lépett fel először hazánkban Jennifer Pike.
2023-09-30 21:14:56, Hírek, Környezetünk Bővebben
A mohácsi csata időszakának legnagyobb éremkincslelete
A mohácsi csata időszakának legnagyobb éremkincslelete látható a Janus Pannonius Múzeum Kincs ami van kiállításán.
2023-09-26 02:11:13, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Öt ország férfikarai, több néptánc együttes és zenekar, Miklósa Erika és Horváth István operaénekes- mindannyi...
Bővebben >>