. Ma Márk napja van.
DesignPécs
2014-09-30 03:04:04
DesignPécs

DesignPécs

A Design Hét Budapest 2014 rendezvényhez kapcsolódóan Pécsett is egy héten át a designé lesz a főszerep.

 

Széleskörű összefogás eredményeként  Pécs és Baranya design ágazatának képviselői - vállalkozások, kutatóhelyek, művészek  - is csatlakoztak  a Design Hét Budapest 2014-hez.  A programsorozat a Nádor Galériában pénteken délután hat órakor megnyiló kiállítással veszi kezdetét. Ezt követően hétfőtől péntekig naponta számos alkalmazott művészeti ággal ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Az egy hét alatt sorra kerülő közel ötven esemény és szakmai program keretében a résztvevők bemutatják a designnal kapcsolatos tevékenységüket, nemzetközi projektjeiket,

Pécs kulturális értékei, adottságai, a művészeti képzés és a kulturális szereplők sokasága és magas minőségű szolgáltatásaik természetes lehetőséget nyújtanak a kreatív ipar fejlődésére. Baranya székhelye az ország kreatív ipari decentruma, amelyet a helyi szerzői jogi ágazatok gazdasági teljesítménye is igazol. A kreatív ipar és a más iparágak, mint gépipar, környezetipar, járműipar, elektronika, műanyagipar és biotechnológia együttműködése is koherens; egymást kiegészítő.


A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kara, a Pollack Mihály Műszaki és Informatikai kar, a Kreatív Ipari Klaszter, a város és a kamara együttesen szervezte meg a DesignPécs programsorozatot.  Az összefogás eredményeként városi fenntartású helyszínek, egyetemi kutatók és oktatók, egyetemi hallgatók és több mint  harminc vállalkozás együttműködésének köszönhetően színes programsor várja majd az érdeklődőket.


A DesignPécs  eseményfolyamának során bepillantást nyerhetnek a város lakói a divat, kesztyűipar, orgonagyártás, alkalmazott művészet, ékszerkészítés, építészet és lakberendezés, a 3D technológiák és azok alkalmazási lehetőségeibe, valamint a járműgyártás és formatervezés rejtelmeibe, kézműves termékek, audiovizuális technológiák, a film és videó világába.


A DesignPécs,  egy héten át technológiai, építészeti, képzőművészeti designkiállításokkal, nyitott designlaborokkal, -műhelyekkel, kihelyezett szemináriumokkal, képzésekkel, workshpokkal, designvásárokkal, fórumokkal, kerek-asztal beszélgetésekkel,  valamin koncertekkel várja az érdeklődőket.

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról. ...
Bővebben >>