. Ma Konrád napja van.
Diákkutatók lepték el a várost
2019-04-13 16:21:32
Diákkutatók lepték el a várost

Diákkutatók lepték el a várost

A XXXIV. Országos Tudományos Diákköri Konferenciának április 11-13. között a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara adott otthont.

 

Hosszú idő után újra Pécsett mérhették össze tudásukat az ország fiatal közgazdászai, hiszen utoljára 1995-ben volt erre példa. Az eseményen 44 tagozatban mutatták be önálló kutatásaikat, eredményeiket a hallgatók. A tudományos dolgozatok száma meghaladta a 400-at is.

 

Idén a Közgazdaságtudományi Szekcióban közel 500 diák vett részt, mint versenyző, ami azt mutatja az ország egyetemein és a határon túl is sok közgazdász hallgató tagja a Tudományos Diákkörnek, végez tudományos munkát. A hallgatók igen kreatív témákkal érkeznek, úgymint a „Márkák harca a mobilpiacon”, az „Optimális tőkeinjekciók pénzügyi hálózatokban”, a „Játék az eredménnyel – az earnings management”, a „Blockchain alapú kriptovalutákra vonatkozó kereskedési szignálok generálása közösségi média és hírcsatornák gép hangulatelemzésével” vagy épp „A képernyőtől az utazásig: A Trónok harca generálta filmturizmus sajátosságai”.


Az idei OTDK-n került először átadásra a Roska Tamás díj, amelyet Berezvai Zombor nyert el, és tartotta meg előadását az innovativitás jelentőségéről az élelmiszeriparban résztvevő kisvállalkozások esetében. Roska Tamás (1940 – 2014) Széchenyi-díjas és Bolyai-díjas magyar villamosmérnök volt, informatikus, egyetemi tanár, az MTA rendes tagja. Nevéhez fűződik a CNN-chip kifejlesztése, valamint a neurális hálózatok kutatásának megindítása Magyarországon.

 

Az idei OTDK különleges volt a maga nemében, ugyanis nemcsak a felsőoktatási intézmények hallgatóit, de a középiskolásokat is számos színes program várta,  mint például a „Kutatótanoncok kerekasztala”, melynek keretében interaktív beszélgetésre volt  lehetőségük korábbi OTDK versenyzőkkel, de emellett különböző workshopokon is részt vehettek.


Természetesen a három nap alatt nemcsak a tudományé volt a főszerep, hanem programok egész sorából válogathattak a résztvevők. A tagozati ülések mellett egyebek mellett zártkörű TEDx előadás keretében  többek között meghallgathatták Réz Anna filozófus, az Üvegplafon platform alapítójának prezentációját,  Kiss Anitának (Sberbank) a mesterséges intelligenciáról, Hirsch Tímeának (ITSH) a rendrakás pszichológiájáról, illetve Váradi Józsefnek (Wizz Air)  a sikerhez vezető útról tartott előadását. A Soulwave koncertjén pedig élvezhették ki a jól elvégzett munka utáni felszabadult öröm pillanatait.

Utoljára frissítve: 2019-04-13 23:50:27

További híreink
Inez mosolya
Új kamara kiállítás nyílt a Modern Magyar Képtárban Pécsett Kosári Aurél magángyűjteményéből
2019-04-20 02:06:32, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
NyusziSTOP húsvétra
Húsvétkor is fontos a tudatos vásárlás a felelős állattartás.
2019-04-19 22:05:25, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Húsvéti hosszú hétvége - minden mire figyelni kell
Számos program várja Pécsen és Pécs környékén a húsvéthoz kapcsolódó hosszú hétvégén a turistákat és a családokat egyaránt.
2019-04-19 00:36:24, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik, és október utolsó vasárnapjáig tart.
Bővebben >>