. Ma Vince napja van.
Digitális megoldásokra épülő európai társadalom
2020-02-23 20:17:13
Digitális megoldásokra épülő európai társadalom

Digitális megoldásokra épülő európai társadalom

Mindenki javát szolgáló  a digitális átalakulással kapcsolatos elképzeléseit és intézkedéseit  tartalmazó stratégiai terv az európai értékek legjavát – a nyitottságot, a méltányosságot, a sokszínűséget, a demokráciát és a bizalmat – tükrözi.


Az Európai Bizottság által összeállított stratégiai terv olyan digitális megoldásokra épülő európai társadalmat vázol fel, amelyik az embert helyezik előtérbe, emellett új lehetőségeket nyit meg a vállalkozások előtt és támogatja az olyan megbízható technológia kifejlesztését, ami  a nyitott és demokratikus társadalom, valamint az élénk és fenntartható gazdaság erősödését szolgálja. A digitális technológia az éghajlatváltozás elleni küzdelem és a zöld gazdaságra való áttérés alapvető eszköze. Az  európai adatstratégia, valamint a mesterséges intelligencia emberközpontú fejlesztésére irányuló szakpolitikai lehetőségek az első lépést jelentik e célok megvalósítása felé.


Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke annak a vélemények adott hangot, hogy az  Európa digitális jövőjének alakítására irányuló törekvéseket tartalmazó stratégia a kiberbiztonságtól a kritikus infrastruktúrákon, a digitális oktatáson és készségeken, valamint a demokrácián át a médiáig mindenre kiterjed. A legfontosabb  cé, hogy a digitális Európa az uniós értékek legjavát – a nyitottságot, a méltányosságot, a sokszínűséget, a demokráciát és a bizalmat – tükrözze.


Mindehhez Margrethe Vestager, a digitális korra felkészült Európáért felelős ügyvezető alelnök  a következőket tette hozzá, a cél az, hogy minden polgár – különösen minden munkavállaló – és minden vállalkozás egyenlő esélyt kapjon a digitalizáció előnyeinek kihasználására. Ilyen  lehet például az összekapcsolt járműveknek köszönhető biztonságosabb és kevésbé szennyező közúti közlekedés, vagy akár a mesterséges intelligencián alapuló orvosi képalkotás is, ami életeket menthet, hiszen segítségével minden eddiginél korábban felismerhetők az egyes   betegségek.


Mindezt Thierry Breton, a belső piacért felelős biztos azzal egészítette ki, hogy napjainkban óriási mennyiségű ipari és közigazgatási adat keletkezik, ami átalakítja majd  a termelési folyamatokat, a fogyasztási szokásokat és még az emberek életmódját is. Az  európai vállalkozásoknak – beleértve a számtalan európai kkv-t – fontos, hogy  hozzáférhessenek ezekhez az adatokhoz,  a mesterséges intelligenciával kapcsolatos alkalmazások fejlesztése révén pedig értéket teremthessenek az európai polgárok számára. Európának minden adottsága megvan ahhoz, hogy vezető pozíciót szerezzen a big data technológia terén zajló versenyben, valamint hogy megőrizze technológiai szuverenitását, ipari vezető szerepét és gazdasági versenyképességét, amelyek mindegyike az európai fogyasztók javát szolgálja.

Utoljára frissítve: 2020-02-23 20:17:47

További híreink
Az időjárás márciusi játéka
Március közepén kellemes tavaszias meleg jellemezte hazánk időjárást.
2020-04-04 20:57:58, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Bázisintézmény lett a Gandhi
Az Oktatási Hivatal bázisintézménye lett a pécsi Gandhi Gimnázium.
2020-04-01 18:04:39, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Szombattól kijárási korlátozás lép életbe
Kijárási korlátozást vezetnek be szombattól az ország egész területén.
2020-03-27 20:44:35, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bár a csoportos megbetegedés stádiumában tart Magyarország, a számok azonban nem növekednek annyira drasztikus...
Bővebben >>