. Ma Orbán napja van.
Díjátadó borkóstolóval színesítve
2024-04-21 21:49:36
Díjátadó borkóstolóval színesítve

Díjátadó borkóstolóval színesítve

A Pécsi Borvidék Hegyközsége borverseny összes díjazott borát megkóstolhatták az érdeklődők a Jókai Rendezvényházban megrendezett Best of Pécs Díjátadón és Sétáló Borkóstolón.


Az immár hagyományosan megrendezett borversenyre százhárom bormintát küldtek be a pincészetek.  Három bizottságban összesen tizennyolcan vettek részt a bírálatban, akik nemcsak helybeliek voltak, hanem a villányi, a szekszárdi, a tolnai  borvidékeket is képviselték. A bíráló-bizottság összesen huszonkettő arany, ötven ezüst, huszonnégy bronz minősítéssel értékelte a hegy levét, valamint hét esetében a termelők oklevelet vehettek át.


Mint a Pécsi borvidék elnöke, Schunk József, aki maga is borász, az esemény megnyitóján elmondta, a három bizottság 34-35 bort kóstolt végig.  A rangos zsűrinek köszönhetően szigorúbban bírálaták el a beküldött mintákat, mint más borversenyeken.


A Pécsi Egyetemi Borbirtok főborásza, Ipacs Szabó István, a bírálóbizottság tagja  mindehhez azt tette hozzá, a  fehér borok között az Irsai Olivérek a várakozáson alul teljesítettek, az Olaszrizlingtől is jobbat vártak viszont a Cserszegifűszeresek és a Cifrandilok jól szerepeltek. A rozék jól sikerültek, volt egy-két Schiller, ami kiemelkedően szép volt. A vörösborok között sok jót kóstoltak egészen jó mintákat kóstoltak, ami egyfajta javuló minőségre is reményt ad.

 

A Legjobb fehérbor a Pécsi Egyetemi Borbirtok 2023-as évjáratú Zenit bora, a Legjobb rozébor Lázár Pince 2023-as Rosé Cuvéeje, míg a Legjobb vörös a Kóbor Pince 2020-as Merlo bora lett.

Utoljára frissítve: 2024-04-21 21:55:29

További híreink
Minden, amire egy gyerekszív csak vágyhat
Ismét a Zsolnay Negyedben rendezik meg a Városi Gyereknapot Pécsen, kicsiknek, nagyobbaknak és a felnőtteknek is kínálnak szórakozási lehetőséget.
2024-05-24 22:00:29, Hírek, Környezetünk Bővebben
Utcára fel! - urban art fesztivál Pécsen
Urban art fesztivál helyszíne lesz Pécs május 24 és szeptember 22 között.
2024-05-24 21:47:07, Hírek, Környezetünk Bővebben
A vadhús fogyasztásának előnyei
Szarvas és mangalica húsból készült stifoldert, vaddisznópörköltet is lehetett kóstolni a Nemzeti Agrárkamara Baranya Vármegyei Szervezete immár hagyományos vadétel kósto...
2024-05-22 22:19:15, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyarország uniós csatlakozásának 20. évfordulójára a Europe Direct Baranya tájékoztató központ 20 kilométere...
Bővebben >>