. Ma Béla napja van.
Döntetlenek estje
2018-06-25 23:27:41
Döntetlenek estje

Döntetlenek estje

A spanyol válogatott sem veheti le a gázról a lábát a labdarúgó világbajnokság harminchatodik, most következő mérkőzésén, amelyen az ellenfél a már kieső Marokkó csapata lesz. 

 

Fernando Hierro együttesének  kellenek a gólok a portugálok elleni összevetésben, ugyanis a csoportelsőségért vívott harcban az is döntő lehet, hogy melyik csapat lőtt több gólt. A sikeres receptet az új szövetségi kapitány abban láthatja, hogy csak egy helyen változtatott a csapatán az előző fordulóhoz képest, most nem Lucas Vázquez, hanem Thiago kezd majd a középpályán. Hervé Renard marokkói kapitány is csak egy változtatást hajtott végre a portugálok elleni meccs óta, ő a védelembe pakolta be Szaisszt, aki Benatiát pótolja majd. A spanyoloknak jó esetben akár a vereség is beleférhet, hiszen Marokkónak még nincs pontja, miközben nekik már négy is van, tehát az afrikaiak mindenképpen a csoport utolsó helyén végeznek, bármi is lesz ennek a meccsnek a vége! Ha a spanyolok kikapnak, és a portugálok nyernek, akkor az első két helyen Portugália és ők mennek tovább, ha a portugálok kapnak ki, akkor Irán lesz hat pontos és Marokkóval a luzitánok zuhannak ki a csoportkör után! Itt is mindjárt kezdünk, úgyhogy lássuk a kezdőcsapatokat!


A spanyol kezdőcsapat: De Gea – Carvajal, Piqué, Sergio Ramos, Jordi Alba – Busquets, Thiago – David Silva, Iniesta, Isco – Diego Costa Szövetségi kapitány: Fernando Hierro
A marokkói kezdőcsapat: Munir – Dirar, Szaissz, Da Costa, Hakimi – Ahmadi, Busszufa – Abrabat, Belhanda, Zijes – Butaib Szövetségi kapitány: Hervé Renard
Játékvezető: Ravsan Irmatov (Üzbegisztán)


1. perc: A tiszta pirosban játszó portugálok kezdik a meccset A piros-kékben játszó spanyolok kezdik a mérkőzést! Tiszta fehér szerelésben Marokkó! Az üzbég Ravsan Irmatov a játékvezető!
9. perc: Irmatov rendet rak! Piqué lemészárolja Butaibot, emiatt a kakaskodás! Egyelőre a Barcelona védője nem kap sárgát! Elég a szép szó!
14. perc: HOPPÁ! Vezet Marokkó! Két védő nem érti meg egymást hátul, Butaib csap le a kósza labdára, beviszi a tizenhatosra és ellövi a bal alsóba! 1:0!
20. perc: Nem tart sokáig az előny! Egyenlítés! Iniesta kényszerítőzik a baloldalon, majd az alapvonaltól visszagurít középre, 5 méteren érkezik Isco és a kapu közepébe bombáz! 1:1
22. perc: Ahmadi kap sárgát egy szabálytalanságért! Ezt is letudtuk!
29. perc: Meg ezt is! Amrabat dettó besárgul, mert rálépett Ramos sarkára! Irmatov bekeményít!
31. perc: Busszufa sárgát kap, mert reklamált egy másik, ugyanolyan színű lap miatt, amit Da Costa kapott! Hát sárgák alapján kiütné a spanyolokat Marokkó!
38. perc: Egy baloldali spanyol szögletet Piqué fejel hót egyedül kapu fölé! Nyomnak a spanyolok!
45. perc: Három percet túlóráztunk, vége a félidőnek!


Spanyol mezőnyfölény és idegesség! Ez jellemzi az első félidőt! Érződik, hogy nagyon szeretne nyerni a spanyol válogatott és első helyen továbbmenni a csoportból! Sok olyan helyzetet látunk, amit a spanyolok kidolgoznak de aztán a végén elrontják. Több a sárga lap, mint a gól, ez is mutatja a hangulatot. Ha így lenne vége, a spanyolok Uruguay-jal, Portugália pedig Oroszországgal játszana a nyolcaddöntőben! A gyors gólváltás is jót tett az izgalmi mutatónak, talán ha kicsit nyugodtabban játszana a spanyol csapat, megnyerné ezt a meccset is. Van 15 perc lehiggadni! Szünet!


46. perc: Csere nincs! Folytatjuk a második félidővel, Marokkó kezdi a játékot!
48. perc: Hakimi baloldali beadását középen Busszufa fejeli kapu fölé!
57. perc: KAPUFA!!! MAROKKÓI!!! Amrabat kap labdát a jobboldalon, megtolja majd 18-ról elereszti, De Gea csak nézi, ahogy a két kapufa találkozásán csattan a labda!
63. perc: Helyzet! Isco fejel egy beadást a bal felső felé, ám Szaissz feje megakadályozza, hogy bemenjen a labda a kapuba! Cserél ezután Marokkó! Fadzsr érkezik Belhanda helyére!
64. perc: Piqué!!! A szögletet, amely jobbról érkezett, éppen csak kapu mellé fejelte 10-ről!
72. perc: Cserél Marokkó! Nesziri érkezik a pályára, Butaib jön le!
74. perc: Válaszolnak a spanyolok is egy cserével! Iago Aspas érkezik Diego Costa helyére!
81. perc: HOPPÁ!!! VEZET MAROKKÓ! Egy jobboldali szögletet középen Nesziri fejel a kapu jobboldalába! Így most Portugália vezeti a csoportot!
84. perc: Mindkét csapat cserél! David Silvát Rodrigo váltja a spanyoloknál, marokkói oldalon pedig Buhadduz érkezik Zijes helyére!
88. perc: Munir húzza az időt a marokkói kapuban, Irmatov sárgával jutalmazza a mutatványt!
91. perc: GÓL!!! EGYENLÍT SPANYOLORSZÁG!!! Egy gyors baloldali szögletet végeznek el a spanyolok, átszáll mindenki feje fölött, érkezik a jobboldalon Iago Aspas, aki 5 méterről gyönyörűen emel a kapuba! 2:2! A videó-bíró szerint nem volt lesen Aspas és ezt egy visszanézés után a bíró is megerősíti!
93. perc: Hakimi reklamálja Aspas gólját Irmatovnál, kap érte egy sárga lapot!
97. perc: Vége a mérkőzésnek! Itt is döntetlen született!


Ez pedig azt jelenti, hogy Spanyolország több lőtt góljának köszönhetően megnyerte a csoportot és így az oroszokkal játszik majd a nyolcaddöntőben! A ma mutatott játékára ugyanakkor nem lehet büszke, mert a második félidőben nagyon hullámzó játékot mutatott és sokáig úgy tűnt, hogy csak második lesz ennek hála! Egy feszült hangulatú meccsen vagyunk túl, Marokkó büszkén térhet haza egy pontjával! Ez a spanyol játék az oroszok ellen kevés lesz!                                      (Haász Rudolf)

Utoljára frissítve: 2018-06-25 23:32:05

További híreink
Schiffer Andrásnak máris sikerült belerúgnia Karikó Katalinba
Két éve nincs arra válasz, hogy liberális demokráciákban miként lehet kísérleti vakcinát előírni, emlékeztetett kritikusan az ügyvéd az ATV műsorában – idézi a mandiner.h...
2023-10-03 17:21:37, Hírek, Sport Bővebben
Történelmet írtak az ETTU-kupában a pécsi férfi asztaliteniszezők
A PTE PEAC asztalitenisz csapata bekerült a legjobb nyolc közé az ETTU-kupában amire hazánkban férfiak esetében még nem volt példa.
2021-03-31 19:40:50, Hírek, Sport Bővebben
Segítség a Sportoldának
A Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője.
2020-12-12 19:59:06, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az építőipari megrendelések csökkenése magával hozza a külföldi, uniós munkavállalás lehetősége iránti fokozot...
Bővebben >>