. Ma Etelka napja van.
Duplán hibázott
2017-10-05 11:16:22
Duplán hibázott

Duplán hibázott

Kaposváron  egy működési engedély nélküli magánklinikán a kezeléseket és műtéteket végző orvos a bevételt zsebre tette, megkárosítva ezzel hitelezőit.        


A nyomozás a felszámoló feljelentése alapján indult, egy Somogy megyei magánklinika ellen. Az egészségügyi intézmény sokáig sikeresen működött egy neves plasztikai sebész irányítása alatt, ám fizetésképtelenné vált, s felszámolás alá került.  


A felszámoló – éppen annak korábbi sikeressége miatt – megkísérelte a klinikát tovább üzemeltetni. A magánkórházat irányító, ismert orvossal folytatott egyeztetést követően a felszámoló-biztos engedélyt adott arra, hogy az eljárás alatt is működhessen. Akkor a beavatkozások és a bevételek folyamatos ellenőrzés alatt álltak, azokkal szabályosan elszámoltak.


Az intézmény megmentésére tett lépések azonban nem vezettek eredményre, ezért a felszámoló felfüggesztette a klinika működését. A döntéséről értesítette az illetékes ÁNTSZ-t is,  ami a kórházat üzemeltető cég működési engedélyét visszavonta.  
A plasztikai sebész a hatósági döntés ellenére mégis tovább dolgozott, csaknem három hónapon át praktizált felszámolói és érvényes ÁNTSZ-engedély nélkül, 111 betegen végzett szépészeti beavatkozásokat. Duplán hibázott, nemcsak engedély nélkül praktizált, de azzal, hogy a nem legális keretek között befolyt bevétellel sem számolt el a felszámolónál csődbüntettet követett el. A klinika hitelezői ugyanis így elestek attól, hogy követeléseik a befolyt összeg erejéig megtérüljenek.  


A napokban lezárt nyomozás során a szakorvost gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozók az ügyet csődbűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt küldik meg a Szekszárdi Járási és Nyomozó Ügyészségre.

Utoljára frissítve: 2017-10-05 11:32:25

További híreink
Előzetesbe került
Előzetes letartóztatásba helyezték az embercsempészt.
2017-11-17 21:15:18, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Harminc gyanúsított vár vádemelésre
Négy és félmilliárd forintot csalt el a cégláncolat, börtönben várja a vádemelést a baranyai bűnszervezet egyik tagja.
2017-10-11 10:49:59, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Sikkasztott – elítélték
Börtönbe vonul a sikkasztó márkakereskedés-vezető,ugyanis a Pécsi Törvényszék, mint másodfokú bíróság helybenhagyta a Pécsi Járásbíróság ítéletét.
2017-09-27 02:37:22, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A tánc négy arcából egyet Bogányi Gergely kelt életre a Pannon Filharmonikusok szombati koncertjén.
Bővebben >>