. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Édes élvezeteké a főszerep
2019-02-07 23:19:16
Édes élvezeteké  a főszerep

Édes élvezeteké a főszerep

A Pécsi Csokoládé Karneválon a Zsolnay Kulturális Negyedben február 9-én és 10-én a kézműves csokoládékészítők mellett  több mint húsz  program is várja az ínyenceket.
 
A Zsolnay Örökségkezelő és a Csoko-Láda Csokibolt immár hetedik alkalommal rendezi meg közösen a Pécsi Csokoládé  Karnevált, amelyre ebben az esztendőben az ország különböző pontjairól 16 kiállító érkezik, akik igazi különlegességekkel, kézzel készült egyedi termékekkel várják a csokoládékedvelőket. Idén is készül csokoládéból különlegesség egy egyszer egy méteres padlóburkolat,  amelynek ihletője a Zsolnay gyárban készült damaszkuszi hatszögletű díszcsempe, amit fehér-, ét- és tejcsokoládéból öntenek meg.  A körülbelül egy négyzetméteres alkotást a Zsolnay Porcelánmanufaktúra munkatársai festik meg. 


E mellett mind a két napon  minden egész órában kézműves csokoládét készítők bemutatóval egybekötött  előadását hallgathatják meg érdeklődők. Csiszár Katalin, a Rózsavölgyi Csokoládéműhely csokoládékészítője előadást Equador-Kakaóföld nyomában címmel tartja majd, míg  Harka Éva csokiblogger pedig arról beszél, hogyan érdemes csokoládét venni és enni.  A színpad e mellett gasztronómiai bemutatóknak is helyet ad, szakmai bemutatót tartanak a pécsi Zsolnay Kereskedelmi és Vendéglátóipari  Szakgimnázium és Szakközépiskola cukrász tanulói, az esemény házigazdája Lokodi Ákos kreatív séf pedig a látogatók előtt készíti el csokoládés ételeit. Február 10-én 16 órakor pedig fellép a Pannon Gyermekkar, s előadásukban újra felcsendül a Csokoládé Karnevál dala.

 

A gyerekek csokis memória- és logikai játékokkal játszhatnak és megpakolhatják a csokirakodó kisvasutat. A Total Art Egyesület animációs játszóházzal várja a kicsiket Keltsük életre Gombóc Artúrt címmel. A rendezvény teljes ideje alatt  pedig 3D nyomtató működik az előtérben, amelyen Zsolnay-tárgyakat nyomtatnak majd 3D-technológiával. Ehhez kapcsolódóan előadás és kiállítás is lesz a Pécsi Tudományegyetem 3D projektje közreműködésével.

Utoljára frissítve: 2019-02-08 23:17:33

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
Bővebben >>