. Ma Emma napja van.
Egész Baranya énekel
2015-07-05 04:58:14
Egész Baranya énekel

Egész Baranya énekel

A július 24. és augusztus 2. között sorra kerülő Europa Cantat nemzetközi kórustalálkozónak Pécs mellett további tizennégy település ad otthont.

Mint Nagy Csaba, a Baranya Megyei Önkormányzat elnöke elmondta, fontos, hogy a megye más településein élők is részt vehessenek a fesztivál  koncertjein. Hangsúlyozta, e mellett a helyszínek kibővítésével az ott tevékenykedő zenét tanító pedagógusok és tanítványaik sok évtizedes munkáját is szeretnék elismerni és munkájukat ilyen módon támogatni.

Pécs mellett Pécsváradon, Harkányban, Pellérden, Mágocson, Bólyban, Sellyén, Kisjakabfalván, Mohácson, Szentlőrincen, Siklóson, Szigetváron, Kozármislenyben, Komlón és a Tolna megyei Pakson lesznek  majd koncertek.

Mindehhez Móczár Gábor, az Europa Cantat Pécs 2015 Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója  a következőket tette hozzá, a  szakmai programokra több mint négyezer  résztvevőt, köztük énekeseket, karnagyokat, zeneszerzőket várnak. Kitért arra is, rajtuk kívül ezerötszáz zenész, továbbá háromszáz protokollvendég is hivatalos a baranyai megyeszékhelyen megrendezésre kerülő fesztiválra.

Szólt arról is, a kórusok délelőttönként műhelymunkában vesznek részt, délutánonként és esténként nyilvános koncerteket adnak. A közönség százhuszonhat produkciót láthat és hallhat. Emellett július 26-án megrendezik a Pécsi kórusok éjszakáját, amelyen a kórustalálkozó résztvevői a pécsi székesegyháznál, különleges megvilágítás mellett mutatkoznak be a városlakóknak, a turistáknak

A Baranya Megyei Önkormányzat a vidéki helyszíneken zajló koncertek mellett a nemzetiségi zene bemutatkozására is lehetőséget teremt, a Megyeháza erkélyéről az Europa Cantat ideje alatt négy alkalommal csendül fel a zene. Ez a programelem a  Pannon Zenebaráti Kör és a Total Art Egyesület közreműködésével valósul meg.

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
Bővebben >>