. Ma Auguszta napja van.
Egészség ezreknek, milliók a Szívgyógyászati Klinikának
2021-09-04 21:51:21
Egészség ezreknek, milliók a Szívgyógyászati Klinikának

Egészség ezreknek, milliók a Szívgyógyászati Klinikának

A Szívgyógyászati Klinika javára a Richter Egészségváros  programjának pécsi állomásán több mint öt millió forint gyűlt össze.

A 120 éves Richter Gedeon  egészségtudatosságot és a betegségmegelőzést népszerűsítő országjáró prevenciós programsorozatának  pécsi állomásán huszonhat szűrésen és tanácsadáson, valamint az egészséges életmódhoz kapcsolódó előadáson vehettek részt az érdeklődők, akik a saját egészségük megőrzése mellett a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Szívgyógyászati Klinikájáért is tehettek, ugyanis minden egyes szűrésért, tanácsadásért és előadáson való részvételért 300 forintot érő adománypont járt.


Az elmúlt időszak jelentős terhet jelentett valamennyi egészségügyi intézmény számára, éppen ezért Richter Gedeon  ezúttal is egy megemelt összeget, 3 500 000 forintot adományozott a klinikának. Ezt gyarapították tovább az egészségnap  résztvevői, akik a nap végére az induló összeget 5 793 500 forintra növelték, amit a klinika szívultrahang vizsgálófej vásárlására fordít.


Egyre többször kerül napirendre  az egészségtudatosság és a megelőzés fontossága, ennek ellenére a szűréseken való részvétel  még mindig messze elmarad az elvárttól. A motiváció hiánya, a hosszú előjegyzési lista és a diagnózistól való félelem – a szakértők szerint ezek a leggyakoribb okai annak, miért vesznek részt még mindig kevesen a szükséges szűrővizsgálatokon, pedig a prevenció és a betegségek időbeli diagnosztizálása életeket menthet.


A szűrések és tanácsadások mellett előadások hangzottak el arról, miként előzhető meg a csontritkulás, milyen módon csökkenthető a mértéke, valamint arról, miként működik az emberi memória, illetve a lelki egészség fontosságáról is. A Betekintés a szívünk mélyébe sátorban a szív- és érrendszeri betegségek megelőzéséről, kezeléséről volt,  kitérve a COVID-19 okozta esetleges szövődmények felismerésére és kezelésére is. A Richter a Nőkért sátorban Szily Nóra közismert pszichológus mesélt az élet változásaihoz való alkalmazkodásról. Szebenyi Péter környezetvédelmi influencer a környezetbarát zöldebb, környezettudatosabb élethez  adott hasznos tippeket. Béres Alexandra fitnesz-világbajnok pedig nem csak az egészségeséletvitelhez vezető útról és lehetséges elakadásainkról beszélt,, de a különböző női életszakaszok változásairól is hasznos információkkal látta el a jelenlévőket. Katus Attila világ- és Európa-bajnok sportoló pedig alaposan meg is mozgatta a Kossuth térre érkezőket.

A nap végén Kozma Róbert, a Richter Gedeon belföldi marketing és értékesítési osztályvezetője osztotta meg  a nap során szerzett tapasztalatokat.  Mint elmondta,  tizenkét  évvel ezelőtt indult útjára a Richter Egészségváros program, ugyanis a Richter Gedeon  számára nagyon fontos az egészségfejlesztés, ezt mutatja az is, hogy a pécsi olt a 83. Egészségváros rendezvényük.  Kitért arra  is, a  pécsi Egészségváros napon több mint 2500 szűrést hajtottak végre, rengetegen vettek részt az előadásokon, az online térben pedig 758 online ponttal, összesen 227 400 forinttal  járultak hozzá a pécsiek az alapadomány növeléséhez.  Kiemelte, nagyon elégedettek az eredménnyel, hiszen ezáltal a velük együttműködő egészségügyi intézményekhez így már összesen 428 706 300 millió forintnyi adományt tudnak eljuttatni.

A Richter Gedeon 2009-ben indította útjára a Richter Egészségváros programot. A kezdeményezés eseményein eddig 83 városban több mint kétszázezren vettek részt. Ezalatt több mint 212.000 szűrést végeztek el a programban résztvevő szakemberek, a helyiek aktivitásának köszönhetően pedig több mint 428 millió forint adomány gyűlt össze a résztvevő egészségügyi intézmények javára.

Utoljára frissítve: 2021-09-04 21:52:57

További híreink
Tavaszvárás és húsvéti készülődés
Ismét gazdag programkínálatot ígér az ünnepre és előtte a nagyhétre a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum, megrendezik Országos Ifjúsági Tojásfestő Versenyt is.
2024-03-29 02:07:48, Hírek, Környezetünk Bővebben
Húsvétkor az ünnepé a főszerep
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
2024-03-27 21:56:19, Hírek, Környezetünk Bővebben
Csirkefej: utoljára ebben az évadban
A Pécsi Harmadik Színház 2022 decemberében bemutatott Csirkefej előadását a szakma, a kritikusok és a közönség kitüntető figyelme kísérte.
2024-03-25 16:59:38, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A leendő magyar űrhajóssal is találkozhatnak az érdeklődők a Csillagászati Héten Pécsen a Zsolnay Negyedben.
Bővebben >>