. Ma Fatime napja van.
Egy bankfiók kirablását beismerte
2022-04-28 20:13:50
Egy bankfiók kirablását beismerte

Egy bankfiók kirablását beismerte

A szerdán elfogott pécsi rendőrt gyanúsítottként hallgatta ki Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség és kétrendbeli rablással, hivatali visszaéléssel, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaéléssel gyanúsítottak meg.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2020. május 12-én 15 óra körül a gyanúsított  bement  az egyik pécsi bankfiókba, és egy maroklőfegyverrel - vagy annak látszó tárggyal - az alkalmazottakat fenyegetéssel arra kényszerítette, hogy a kasszában lévő készpénzt adják át. Az elkövető mintegy 5,7 millió forintot szerzett meg, majd elmenekült a helyszínről.

A kihallgatás során a bűncselekmény elkövetésével gyanúsított rendőr azt is beismerte,   2020 novemberében a rendőrségi nyilvántartási rendszerben hatáskörét túllépve, célirányosan rákeresett a rablás miatt indult eljárás ügyiratára, és abból iratokat töltött le azért, hogy jogtalanul információkat szerezzen a nyomozás állásáról. Valamit, hogy az elfogása előtt a szolgálati maroklőfegyverét és a hozzá rendszeresített hat lőszert a szolgálati helyéről engedély nélkül kivitte, és azokat magánál tartotta.
Ezen felül a nyomozás eddigi állása szerint megalapozott a gyanú, hogy a férfi volt az elkövetője az ugyanebben a bankfiókban   2019 novemberében  történt  rablásnak is, de ezt a bűncselekményt a kihallgatása során nem ismerte el.

 Az ügyészség indítványozza a rendőr letartóztatásának elrendelését, a kényszerintézkedésről pénteken dönt a Kaposvári Törvényszék Katonai Tanácsa.

A  pécsi rendőrkapitány  pedig fegyelmi és méltatlansági eljárást indított a pénzintézeti rablásokkal és más bűncselekményekkel gyanúsított rendőr ellen.

Utoljára frissítve: 2022-04-28 20:14:16

További híreink
Laptopokat loptak- rajtavesztek
A Pécsi Járási Ügyészség vádat emelt egy pécsi gimnázium fenntartójának ügyvezetője és alkalmazottja ellen, akik az intézményből több laptopot elloptak.
2023-04-27 16:35:26, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Nem akadályozták meg az öngyilkossági kísérletet
A vádlottak – mivel szerették a sértettet – tiszteletben tartották a kérését, az öngyilkossági kísérletét nem akadályozták meg.
2023-03-28 21:21:34, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Üzletszerűen, bűnszövetségben, különösen nagy vagyoni hátrányt okoztak
Költségvetési csalás bűntette alapos gyanúja miatt tartóztattak le három nőt és négy férfit.
2023-02-03 09:05:40, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Fémhulladékkal fizettek a tereprendezésért egy Baranya vármegyei férfinak, aki a csalásért több milliós bírság...
Bővebben >>