. Ma Gedeon napja van.
Egy bankfiók kirablását beismerte
2022-04-28 20:13:50
Egy bankfiók kirablását beismerte

Egy bankfiók kirablását beismerte

A szerdán elfogott pécsi rendőrt gyanúsítottként hallgatta ki Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség és kétrendbeli rablással, hivatali visszaéléssel, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaéléssel gyanúsítottak meg.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2020. május 12-én 15 óra körül a gyanúsított  bement  az egyik pécsi bankfiókba, és egy maroklőfegyverrel - vagy annak látszó tárggyal - az alkalmazottakat fenyegetéssel arra kényszerítette, hogy a kasszában lévő készpénzt adják át. Az elkövető mintegy 5,7 millió forintot szerzett meg, majd elmenekült a helyszínről.

A kihallgatás során a bűncselekmény elkövetésével gyanúsított rendőr azt is beismerte,   2020 novemberében a rendőrségi nyilvántartási rendszerben hatáskörét túllépve, célirányosan rákeresett a rablás miatt indult eljárás ügyiratára, és abból iratokat töltött le azért, hogy jogtalanul információkat szerezzen a nyomozás állásáról. Valamit, hogy az elfogása előtt a szolgálati maroklőfegyverét és a hozzá rendszeresített hat lőszert a szolgálati helyéről engedély nélkül kivitte, és azokat magánál tartotta.
Ezen felül a nyomozás eddigi állása szerint megalapozott a gyanú, hogy a férfi volt az elkövetője az ugyanebben a bankfiókban   2019 novemberében  történt  rablásnak is, de ezt a bűncselekményt a kihallgatása során nem ismerte el.

 Az ügyészség indítványozza a rendőr letartóztatásának elrendelését, a kényszerintézkedésről pénteken dönt a Kaposvári Törvényszék Katonai Tanácsa.

A  pécsi rendőrkapitány  pedig fegyelmi és méltatlansági eljárást indított a pénzintézeti rablásokkal és más bűncselekményekkel gyanúsított rendőr ellen.

Utoljára frissítve: 2022-04-28 20:14:16

További híreink
A kábítószer kereskedők a rács mögé kerültek
Jogerős ítélet született a kábítószer-kereskedők ügyében.
2024-02-13 21:14:44, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Nem éri meg fiktív számlákkal adót csalni
Sikeresen számolt fel egy fiktív számlák kibocsátására szakosodott bűnszervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága.
2024-02-09 21:04:59, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Letartóztatták a komlói rablópárost
A Pécsi Járásbíróság elrendelte egy fiatalkorú fiú és egy fiatal férfi letartóztatását egy hónapra a Komlón kétrendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt.
2024-01-29 21:07:26, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Határtalan lehetőségek az agykutatás hónapján kognitív képességeink fejlesztésére.
Bővebben >>