. Ma Sára napja van.
Egy munka – dupla fizetség
2020-11-25 19:21:48
  Egy munka – dupla fizetség

Egy munka – dupla fizetség

A Pécsi Országos Színházi Találkozó átvilágítása során újabb visszaéléseket tárt fel a pécsi önkormányzat.

Az átvilágítás során arra derült fény, hogy a két év alatt több tízmillió forinttal károsíthatták meg a rendezvényt szervezői a részben önkormányzati tulajdonú céget, amelynek ismét - korábbi ingatlan ügyekhez hasonlóan - feljelentés lett a következménye.

A húszéves múltra visszatekintő Pécsi Országos Színházi Találkozó korábbi szervezői 2017-ben és 2018-ban a fesztivál egyes költségeit a gyanú szerint duplán számolták el, és úgy is fizették ki. Ráadásul saját maguknak, ugyanis a fesztiválszervező cég vezető tisztségviselői az önmaguk által alapított cégbe folyathatták be a fesztivál döntően közpénzből álló költségvetésének egy részét. Nem is keveset, az átvilágítás adatai alapján, két év alatt összesen csaknem 70 millió forintot.
 
Az önkormányzat által elvégezetett átvilágítás során fény derült arra is, hogy alapján tudatosan felépített, de egyszerű módszert alkalmaztak, mely szerint közös céget alapítottak. Az újonnan létrejött céget piackutatás és pályázat nélkül szinte azonnal milliós megbízásokat kapott, amelyek részben ugyanazokra a fesztiválszervezési feladatokra vonatkoztak, amelyeket tulajdonosainak vezető tisztségviselőként kellett volna elvégezniük. Bár a feladatokat egyszer végezték el, mégis duplán kaphattak érte fizetséget. Emellett az átvilágítás adatai alapján a kulturális TAO-támogatásokkal is visszaéltek.

A POSZT-ot szervező cég vezetői így éppen azzal a gondosan felépített, Pécs egyik védjegyévé vált márkanévvel éltek vissza, amelynek további erősítése lett volna az elsődleges feladatuk. Saját vagyonuk gyarapítása a gyanú szerint fontosabb volt számukra a város érdekeinél. A négy vezető két év alatt több tízmillió forintot tehetett zsebre, ennyivel károsíthatták meg a pécsieket.  

A POSZT kapcsán feltárt visszaélések alapján a Zsolnay Kulturális Negyed új vezetője hűtlen kezelés, költségvetési csalás és közokirat-hamisítás gyanújával  büntető feljelentést tett a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságon.

Utoljára frissítve: 2020-11-25 19:22:22

További híreink
Új európai Bauhaus
Az Európai Bizottság elindítja az új európai Bauhaus környezetvédelmi, gazdasági és kulturális kezdeményezés tervezési szakaszát.
2021-01-18 20:05:43, Hírek, Környezetünk Bővebben
A jövő tanévtől egészségügyi mérnököket is képeznek Pécsett
Mesterséges intelligenciával vezérelt protézis – a jövő tudományát hamarosan a Pécsi Tudományegyetem műszaki karán is oktatják.
2021-01-15 19:32:27, Hírek, Környezetünk Bővebben
Dimenzióugrás az építészetben
Az építőipar robbanásszerű digitalizációja zajlik: a virtuális térben zajló folyamatoptimalizálás átalakítja az ágazatot.
2021-01-14 20:25:24, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Sikeres volt az Esély – Országos fotótárlat és jótékonysági árverés online aukciója.
Bővebben >>