. Ma Márk napja van.
Egy nap a nevelőszülőkért
2019-04-25 02:18:22
Egy nap a nevelőszülőkért

Egy nap a nevelőszülőkért

Pécsett a Zsolnay Kulturális Negyedben  folytatódik a Befogadlak - egy nap a nevelőszülőkért címet viselő országjáró rendezvénysorozat.


A program  keretében április 27-én az érdeklődők megismerkedhetnek a nevelőszülőség nehézségeivel és szépségeivel, valamint  arra is választ kaphatnak, miért érdemes ezt a hivatást választani. A gyermekvédelemi rendszerben nyilvántartott 23.000 gyerek közül 15.000 él mintegy 5200 nevelőszülőnél.


A kampány 2018 őszén indult útjára és ez év májusában zárul azzal a céllal, hogy az ország összes megyéjében felhívják a figyelmet a nevelőszülői hivatásra, valamint erősítsék a nevelőszülői hálózatot.  Az eltelt  nyolc hónap alatt több ezren vettek részt a felkeresett megyékben a nevelőszülői hivatást népszerűsítő programokban.


Pécsett a Zsolnay Kulturális Negyedben  sorra kerülő egész napos rendezvény keretében számos családi program várja az érdeklődőket az E78 Koncertteremben és környékén. Lesz légvárak trambulin, rodeó bika, arcfestés, csillámtetoválás, kézműves foglalkozás, állatsimogató, gokartok, kisautók, Paprika Jancsi csúzlizdája  és Baba-Mama szoba is.


Belekóstolhatnak a balettosok világába is: interaktív foglalkozásokon ismerkedhetnek a klasszikus, valamint a kortárs balett alapjaival, majd csoportos gyermektánc-tanuláson vehetnek részt,  Csajkovszkij A diótörő című mese-balettjének koreográfiájából sajátíthatnak el részleteket.


A nap során fellép a Hangerdő Társulat, a Szélkiáltó együttes, az Eurodance, a Pécsi Fordan Táncklub, a PTE Táncegyüttes, de  lesz táncház a Misina Néptánc Együttessel, valamint műsort adnak a Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ Nevelőszülői Hálózat és a Máltai Nevelőszülői Hálózat gyermekei. Bemutatkoznak a Lehetetlen Nincs Rajzpályázat megyei győztesei, akiknek rajzai továbbjutottak az országos döntőbe.


Pécs után Békéscsaba, Szombathely és Lakitelek ad otthont a Befogadlak Nevelőszülői Programnak. A kampány záró eseménye május 19-én lesz Budapesten, a Várkert Bazárban.

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott sz...
Bővebben >>