. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Egy újabb hosszú hétvége vár ránk
2018-11-01 02:04:59
 Egy újabb hosszú hétvége vár ránk

Egy újabb hosszú hétvége vár ránk

Az előrejelzések szerint az időjárás is kedvezően alakul a november elsejével, csütörtökkel kezdődő hosszú hétvégén.


November 1. Mindenszentek napja, ami 2000. óta ismét munkaszüneti nap, ekkor az  üzletek, a posták, a hivatalok zárva tartanak. November 2. Halottak napja pihenőnap, a nagyobb üzletek nyitva lesznek. A kisebb, családi vállalkozások maguk döntenek, hogy bezárnak-e, vagy esetleg  szombati nyitva tartás szerint várják a vásárlókat. A postahivatalok a szombati nyitva tartás szerint üzemelnek.


A hosszú hétvége mindig együtt jár a szolgáltatásokban bekövetkező változásokkal is, másképpen járnak a buszok a vonatok, megváltozik a kulturális intézmények nyitva tartási ideje is.


A Zsolnay Kulturális Negyed helyszínei, a Cella Septichora Látogatóközpont, az Ókeresztény Mauzóleum, valamint a Középkori Egyetem november 1-jén zárva tartanak, de a hosszú hétvége többi napján 10.00-18.00 között várják látogatóikat. November 1-jén a Janus Pannonius Múzeum  az összes kiállítása zárva tart, 2-ától ismét a szokásos nyitva tartási rend érvényes.


A hosszú hétvégén Pécsett  november 1-jén díjmentes lesz a parkolás, azonban november 2-tól már a megszokott rend szerint kell fizetni a város parkoló-zónáiban. A forgalomcsillapított övezetekbe továbbra is csak engedéllyel lehet  behajtani. A Biokom  központi ügyfélszolgálati irodája november 1-jén, 2-án és 3-án (csütörtök-péntek-szombaton) zárva tart.


A temető  ügyfélszolgálati irodája október 29. és 31. között (hétfő-szerda) 8 órától délután 17 óráig tart nyitva, ahogy november 1-jén és 2-án (csütörtök-péntek) is. A temető november 9-ig reggel 6 órától este 8 óráig lesz látogatható,  azonban november 10-től már a téli nyitva tartás lép életbe. November 1-jén és 2-án a temetőbe autóval csak mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkezők hajthatnak be, azonban a megszokott módon október 29. és november 4. között  közlekedik az elektromos kisbusz . Halottak napján természetesen a pécsi köztemetőben, a ravatalozó előtti téren kerül sor  a hagyományos városi megemlékezésre 17 órakor.


A közlekedés rendje is igazodik a hosszú hétvégéhez. A vonatok november 1-jén csütörtökön ünnepnapi, 2-án a szombati pihenőnapi szerint járnak majd, 3-án és 4-én pedig a hétvégi menetrendnek megfelelően közlekednek. A távolsági buszok november 1-jén munkaszüneti nap szerint (nem a hét első munkanapját megelőző nap) járnak, 2-án és 3-án (pénteken és szombaton) szabadnapi menetrend szerint közlekednek, míg 3-án (vasárnap) a hét első munkanapját és tanítási napját megelőző munkaszüneti nap szerint indulnak.


A pécsi buszok  menetrendje pedig a következőképpen alakul:
November 1. (csütörtök): a munkaszüneti napokra meghirdetett menetrend szerint.
November 2. (péntek): a szabadnapokra meghirdetett menetrend szerint.
November 3. (szombat): a szabadnapokra meghirdetett menetrend szerint.
November 4. (vasárnap): a munkaszüneti napokra meghirdetett menetrend szerint.
November 10. (szombat): a pénteki munkanapokra meghirdetett menetrend szerint.
November 1-je és 4-e között a Pécsi Köztemetőt érintő járatok sűrűbben és kicsit máshogy közlekednek majd.

 

A következőkre azonban  érdemes odafigyelni, hogy november 1. (csütörtök) a 6-os és 8-as vonalakon megszokott szóló autóbuszok helyett csuklós járművek közlekednek. A 7-es és 7Y jelzésű járatok gyakrabban indulnak (a Főpályaudvarról: 8.10–16.23 között, átlagosan 15 percenként, a Malomvölgyi útról: 8.36–16.51 között 15 percenként).


E mellett  60T jelzéssel új járat közlekedik Kertváros és Mecsekszabolcs között, amelynek útvonala a következő: Kertváros – Csontváry utca – Krisztina tér – Enyezd utca – Temető északi kapu – Autóbusz-állomás – Budai Állomás – Mecsekszabolcs.  A Kertvárosból 8.10 és 17.10 között 60 percenként indul járat, Mecsekszabolcsból 7.45 és 16.45 között  60 percenként. A 103-as autóbuszok  pedig 103T jelzéssel a Szövetség utca helyett az Árnyas út – Temető északi kapu – Bőrgyár útvonalon közlekednek, mindkét irányban.


November 2-án, 3-án és 4-én: a 6-os és 8-as járatokon megszokott szóló autóbuszok helyett csuklós járművek közlekednek.A 103-as autóbuszok 103T jelzéssel a Szövetség utca helyett az Árnyas út – Temető északi kapu – Bőrgyár útvonalon közlekednek mindkét irányban.


A  Tüke Busz bérlet pénztárai november 1. (csütörtök): zárva lesznek, november 2-án és 3-án (péntek és szombat) valamennyi bérletpénztár bérletezési időszak szerinti szabadnapi nyitva tartás szerint - a PTE Ifjúság úti pénztára viszont ezért zárva lesz – fogadja az utazó közönséget. Az októberi havi bérletek érvényességi idejét a Tüke Busz meghosszabbította, azokat  november 7-én (szerdán) 24 óráig lehet felhasználni.

További híreink
Különleges koponyasebészeti eljárás csak Pécsen
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-gégészei és idegsebészei.
2024-04-19 09:15:07, Hírek, Környezetünk Bővebben
Halas tanösvény a pécsi Malomvölgyi parkerdőben
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
2024-04-18 21:05:31, Hírek, Környezetünk Bővebben
Középpontban az okosotthon
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek meg Pécsen az Expo Centerben.
2024-04-16 21:09:37, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ismét gazdag programkínálatot ígér az ünnepre és előtte a nagyhétre a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum, megren...
Bővebben >>