. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Egyetemfejlesztés - Újabb mérföldkő
2018-10-22 22:24:48
Egyetemfejlesztés - Újabb mérföldkő

Egyetemfejlesztés - Újabb mérföldkő

A Pécsi Tudományegyetem fejlesztése a Modern Városok Program keretén belül újabb mérföldkőhöz érkezett.


Az Egészségtudományi Kar beruházásának közbeszerzési eljárása eredményesen lezárult, megkötötték a kivitelezői szerződést is, s ezzel kezdetét veszi az egyetemfejlesztési program belvárosi projektelemének megvalósítása.
 
A beruházás keretében az egyetem vagyonkezelésébe került két emblematikus épület - Csorba Győző  könyvtár egykori épülete és a Szepessy Ignác utcai ingatlan - újul meg. Jelenleg az Egészségtudományi  Karon az oktatás Pécs belvárosában több helyen zajlik, ugyan különleges környezetben, azonban már elkerülhetetlenné vált egy nagy léptékű fejlesztés útjára indítása, ami szem előtt tartja a hallgatók igényeit, elvárásait is.
 
A Modern Városok Program keretében  közel 25 milliárddal támogatja a Pécsi Tudományegyetemet a kormányzat, amelynek kiemelt célja a felsőoktatási intézmény versenyképességének erősítése, az oktatás és az ehhez kapcsolódó szolgáltatások  fejlesztése, a külföldi hallgatók számának növelése, valamint  mindezekhez  a szükséges infrastrukturális feltételek megteremtése.
 
Az 1,8 milliárdból megvalósuló beruházással egy helyre kerülhetnek a jelenleg a város különböző pontjain működő tanszékek, e mellett a célok között szerepel a magas szintű oktatás feltételeinek megteremtése, a gyakorlati képzés még magasabb minőségi színvonalra emelése, valamint a hallgatói terek bővítése. Jelenleg a karnak közel 2700 hallgatója van.
 
A  terveket a PTE Műszaki és Informatikai Kar készítette, a kivitelezéssel a Baranya megyei O és R Kft.-t bízta meg az egyetem. Az egykori Csorba Győző könyvtár átépítését és bővítését 16, míg a Szepessy Ignác utcai ingatlan felújítását 12 hónap alatt kell elvégeznie.

Utoljára frissítve: 2018-10-22 22:51:48

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az Országos Színház Találkozón is látható lesz a Csirkefej, az egyik szereplő, Bacskó Tünde pedig az egyik jel...
Bővebben >>