. Ma Márk napja van.
Egyházi kézben az iskola, óvoda
2017-08-06 14:09:58
 Egyházi kézben az iskola, óvoda

Egyházi kézben az iskola, óvoda

A komlói belvárosi iskolai és óvodai ingatlanait a pécsi püspökség vásárolta meg.

A Pécsi Egyházmegye tulajdonába került a régóta egyházi fenntartású Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola és a Szent Bernadett óvoda épülete Komlón. A püspökség hamarosan mintegy kétmilliárd forintos beruházás keretében teljesen felújítja az ingatlanokat.

A komlói Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola 2012 óta, a közvetlen közelében található Szent Bernadett óvoda pedig 2016 óta egyházi fenntartásban működik. Mindkét intézmény ismert és kedvelt a helyi és környékbeli szülők körében, az ezekbe járó gyerekek száma megközelíti a négyszázat. Az ének-zene tagozatos iskola kórusai pedig rendszeresen és sikerrel szerepelnek a hazai és nemzetközi fesztiválokon.  A jövőben az egyház nem csak fenntartó, hanem az épületek tulajdonosa is lesz.

-A törvényi előírásoknak megfelelően testületi döntéssel versenytárgyalást hirdettünk az ingatlan értékesítésére, ahol igen szigorú feltételeket támasztottunk a vevővel szemben  – mondta el Polics József polgármester.  - A legfontosabb, hogy az iskola és az óvoda épületeit száz évig nem lehet újra eladni és az Egyházmegye kizárólag köznevelési célokra használhatja őket. Ezek a feltételek természetesen a megkötött szerződésben is szerepelnek.

A kikötések egybevágnak a püspökség céljaival. A sikeres és népszerű iskolát nem csak fenntartani szeretnék hosszú távon, hanem fejleszteni is. Ezért hamarosan egy közel 2 milliárd forint összértékű beruházás indul a Kodályban. Az óvoda elavult és korszerűtlen épületét lebontják és teljesen újat építenek a helyére, emellett az iskolát is felújítják és bővítik.

Utoljára frissítve: 2017-08-06 14:12:35

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
Bővebben >>