. Ma Márk napja van.
Együtt működik az egyetem és az állatkert
2018-04-21 19:59:52
Együtt működik az egyetem és az állatkert

Együtt működik az egyetem és az állatkert

Pécsett együttműködési megállapodást kötött az állatkert és az egyetem, amelynek értelmében a campus népszerűsíti a gyakorló iskoláinak tanulói és hallgatói körében a zoot, ez utóbbiak a  szakmai gyakorlatukat is ott tölthetik.

Az együttműködés részeként az egyetem vállalja, hogy az állatkert szóróanyagát elhelyezi az elsőévesek  PTE mappájában, valamint az általa szervezett különböző táborok programjai között  szerepel a zoo meglátogatása is.

Bódis József, az egyetem rektora az együttműködési megállapodás  kapcsán annak a véleményének adott hangot, hogy a régió legnagyobb intézményeként, ahol mintegy húszezer hallgató tanul, valamint hat és fél ezren dolgoznak fontos szerepet kell, hogy vállaljanak abban, hogy népszerűsítsék az állatkert nyújtotta  lehetőségeket.

Siptár Dávid, az állatkert igazgatója mindehhez a következőket tette hozzá, szeretnék kibővíteni a partneri körüket, és a régióban a pécsi egyetemnél erre nehezen találtak volna megfelelőbb intézményt. Kitért arra is, a fejlesztések nem állnak meg, a cél, hogy a pécsieknek, valamint  a városba érkező turistáknak egyaránt élményt jelentsen egy-egy állatkerti látogatás.

Az együttműködés egyebek mellett kiterjed arra is, hogy a hallgatóknak külön programokat szerveznek, mint például éjszakai állatkerti túrát, de tervezik a PTE Campus Kredit képzések keretében közös kurzus létrehozását is.

Utoljára frissítve: 2018-04-21 20:00:34

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
Bővebben >>