. Ma Emma napja van.
Együtt piknikezik a család
2019-05-18 14:22:45
Együtt piknikezik a család

Együtt piknikezik a család

Az immár ötödik alkalommal megszervezett Zsolnay Piknik lényege változatlan, kellemes hangulatban, pokrócokon pihenve élvezni a tavaszt és a közös élményeket.
 
Koncertek, bábszínházi előadások, sport-, gyermek- és érzékenyítő programok, finom falatok és kézműves portékák várják a látogatókat a Zsolnay Kulturális Negyedben a hétvégén. Az ingyenes események mellett koncertek is várják a Negyedbe kilátogatókat. A Pál Utcai Fiúk koncertjén az elmúlt 35 év kedvencei csendülnek fel, de nem a megszokott formában, ugyanis az alternatívrock-csapat Szűcs „Qka” Krisztián, Dióssy Ákos és Albert Zoli közreműködésével akusztikussá varázsolja a PUF dalokat. A Jambalaya, hazánk első számú New Orleans-i zenét játszó zenekara, Zolbert, a smooth jazz műfaj magyarországi nagykövete, valamint a Dal felfedezettje, Dánielfy Gergő és az Utazók. Balanyi Szilárd, a Quimby zongoristájának saját projektjében a lágyabb, fülbe kúszó dallamokra és szívbe karcoló zongorafutamokra vetül a reflektorfény, míg a Kékny a hetvenes évek soul- és funkzenéjében gyökerező tánczenét játszik. Hallható lesz még többek között a Cimbaliband Gipsy Fusion, a Hajdu Klára Quartet, az ÉSTE Formáció, valamint Takáts Eszti és zenekara.
 
A gyerekek sem fognak unatkozni. A Ringatóban  Ezer család énekel címmel interaktív gyerekkoncert mellett, a Dúdolda zene-műhely, a Nevetnikék Alapítvány gyermekprogramja, a Bóbita Bábszínház előadása, a Ringató Zenés Mesebirodalom, a Kerekecske-gombocska című csecsemőszínházi előadás és az idén 10 éves születésnapját ünneplő Kiskalász zenekar interaktív családi koncertjén múlathatják az időt.
 
Aki elgémberedik a heverészésben, kipróbálhatja magát a jógában, vagy megkóstolhatja a Teleky BBQ különlegességeit. Az üveggolyó esélycsapat programján meg lehet ismerkedni a sérült emberek önálló életvitelét könnyítő eszközökkel, a Braille írással, a jeleléssel, de kerekesszékes kihíváson is részt vehetnek az érdeklődők.

Utoljára frissítve: 2019-05-18 14:23:21

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
Bővebben >>