. Ma György napja van.
Együttműködés különlegességekkel
2018-10-01 22:03:42
Együttműködés különlegességekkel

Együttműködés különlegességekkel

Együttműködési keretmegállapodást kötött egymással a Pécsi Tudományegyetem és a Pannon Filharmonikusok .


Az ebben a tanévben megvalósuló programokról  szóló sajtótájékoztatón  elhangzott, a két intézmény  közötti együttműködés több éves hagyományra tekint vissza,  azonban a most  kötött számos újdonságot is tartalmaz.


A Pécsi Tudományegyetem és a Pannon Filharmonikusok közötti partneri kapcsolat  egyedi kulturális és szakmai lehetőségeket  kínál a pécsieknek, ezen belül elsősorban az egyetem hallgatói, tanárai, munkatársai  számára. A Pannon Filharmonikusok  például ebben az évadban két olyan egyedülálló koncerttel jelentkezik,  amelyek  a PTE támogatásával valósulnak meg.


Az egyik ilyen, amikor október 11-én a Kodály Központ bálteremmé alakított nézőterén, körasztalok mellett ülve, barátokkal és egy pohár frissítővel a kezükben élvezhetik a Baranya székhelyén tanuló magyar és külföldi egyetemisták  a Pannon Filharmonikusok játékát. A hagyományteremtő sorozat első estéjén magyar és európai zeneszerzők ikonikus darabjaiból és keleti zeneszerzők műveiből nyújt át egy csokrot az együttes  Vajda Gergely  karmester vezényletével és Bősze Ádám angol nyelvű konferálásával. Az esten fellép többek között Édelmann Szofi, a 2018-as év PTE-Hangja is.


A másik különleges koncertre jövő év tavaszán kerül majd sor, amikor a Pécsi Tudományegyetem polgáraival – hallgatóival és oktatóival – közösen  lép színpadra  a PFZ a Kodály Központban. E nem igazán szokványos koncertre   előválogatást is tartanak, amelyre  az egyetem magyar és külföldi hallgatóit és oktatóit várják. A jelentkezők közül ennek során választják ki a művészek azokat a szerencséseket, akik színpadra léphetnek. Az est közönsége sem marad ki a mókából,Vajda Gergely karmesteri pulpitusáról a legbátrabbak ugyanis kipróbálhatják, milyen érzés háttal állva a közönségnek dirigálni egy szimfonikus zenekart.


Elhangzott az is, hogy hamarosan megjelenik egy reprezentatív célokat szolgáló, egyedi borítóval megjelenő nagyzenekari válogatáslemez. A Pécsi Tudományegyetem oktatója  a Pannon Filharmonikusok tíz művésze, a lemez  pedig szimbóluma annak, hogy a minőségi képzés és a szakmai kiteljesedés egymást erősítő folyamatok.


Az együttműködés részeként, az egyre népszerűbb duális képzés jegyében a  zenekar gyakornoki programlehetőséget biztosít az egyetemi karok hallgatóinak, valamint szakmai jegyeket a Művészeti Kar egyes tanszakain tanulóknak. Ezen felül a PTE Közgazdaságtudományi Kar non-profit menedzserképzés kurzusán előadásokat tart a zenekar szakembere. Annak érdekében, hogy a gólyáknak is minél több kulturális élményt hozzon az első egyetemi év, az elsőéves hallgatók mappáiba a PFZ 40 százalék  kedvezményt nyújtó kártyát helyezett el, amit az egyetem valamennyi hallgatója igénybe vehet  tanulmányai ideje alatt.

Utoljára frissítve: 2018-10-01 22:04:49

További híreink
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben
Különleges koponyasebészeti eljárás csak Pécsen
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-gégészei és idegsebészei.
2024-04-19 09:15:07, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az építőipari megrendelések csökkenése magával hozza a külföldi, uniós munkavállalás lehetősége iránti fokozot...
Bővebben >>