. Ma Andrea napja van.
Éjszaka mindenki mulasztott
2015-10-01 12:01:32
Éjszaka mindenki mulasztott

Éjszaka mindenki mulasztott

A Nemzeti Adó- és Vámhivtal  dél-dunántúli régiójának munkatársai a nyári akciókban közel 1800 ellenőrzésből 300 esetben állapítottak meg szabálytalanságot. A kiszabott bírság összege elérte az 50 millió forintot és 11 esetben került sor üzletlezárásra.

A revizorok és a pénzügyőrök kiemelten ellenőrizték a bizonylati fegyelmet, az online pénztárgépek szabályszerű használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét, valamint forgalomszámlálást is végeztek  - adták hírül a NAV Dél-Dunántúli Regionális Igazgatóságai.

Az ellenőrzések kiterjedtek a zöldség- és gyümölcskereskedőkre, a vendéglátóhelyekre, a rendezvényszervezőkre, a fényképészekre, a taxisokra, a sporttevékenység-szolgáltatókra (lovaglás, vízi-bicikli, gokart), a strandok területén értékesítőkre (lángos, palacsinta, fagylaltárusokra), valamint a nyári táborok szervezőire és a fizető-vendéglátókra.

Az ellenőrök minden nyári rendezvényen - Balaton Sound, Szemes Fesztivál, Rosé Fröccs Fesztivál, Sörfesztivál, Ördögkatlan, Rock Balaton, Vitorlás Napok -  piacon, vásáron  ellenőriztek, így több, mint 100 településre jutottak el. A hivatal munkatársai a társhatóságokkal együtt is végeztek ellenőrzéseket.

A nyár legnagyobb „vesztese” egy mohácsi pékség volt, amely az előző évben már kiérdemelt egy nagy összegű mulasztási bírságot, telephelylezárást és adóvizsgálatot. Az idei  próbavásárlás során a vállalkozó elmulasztott bizonylatot adni, de nem is tudott volna, mert a pénztárgépe nem is működött. A revizorok egy „fekete” nyilvántartást is találtak nála, amelyben a bizonylatolt és a bizonylat nélküli bevételek, valamint egy be nem jelentett dolgozó adatai is szerepeltek. A sorozatmulasztás eredménye közel 1 millió forintos mulasztási bírság és 2-szer 12 napos üzletbezárás lett.

Utoljára frissítve: 2015-10-01 12:11:28

További híreink
Középpontban az okosotthon
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek meg Pécsen az Expo Centerben.
2024-04-16 21:09:37, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nemzetközi díjra jelölték Bacskó Tündét
Az Országos Színház Találkozón is látható lesz a Csirkefej, az egyik szereplő, Bacskó Tünde pedig az egyik jelöltje az Elle Awards Az év színésznője díjára.
2024-04-13 22:04:57, Hírek, Környezetünk Bővebben
A versek veszik birtokba a várost
Magyarországon a költészet napját József Attila születésnapján, április 11-én tartják 1964. óta.
2024-04-09 21:59:42, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem véletlen, hogy elődeink igen sok színes és érdekes szokással ünnepelték a húsvétot.
Bővebben >>