. Ma Gedeon napja van.
Elegük lett, léptek…
2015-02-26 23:15:56
Elegük lett, léptek…

Elegük lett, léptek…

(jegyzet)Elegük lett, léptek, s nem vették fel  a munkát.

 

A feldolgozó üzem dolgozói sztrájkba fogtak Pécsett, hogy végre megkapják a jussukat a munkájuk után. S láss csodát, rövid időn belül, el is érték a céljukat. Ami korábban hónapokig nem sikerült, azzal, hogy leállt az üzem, nem mentek a szalagok,  eredményre vezetett, néhány órán belül orvosolták sérelmeiket.

Mert hát elegük lett abból, hogy folyamatosan többet kell teljesíteniük, miközben a fizetésük  tavaly nyár óta nem változott. S, hát minden egyre többe kerül, s már lassan csak a levegővételért nem kell fizetniük. S, nem elég, hogy nem becsülik meg a munkájukat,  az elkeseredésüket, az üzemben lévő feszültséget még tovább növelte az is, hogy a munkaerő közvetítőn keresztül bérelt munkások bére magasabb volt, mint az övék.

S, láss csodát, a sztrájkolókhoz néhány órán belül megérkezett a cég első embere, s leült tárgyalni velük. A megállapodás is hamar megszületett, mely szerint  ugyan egyelőre csak utalvány formájában, de tízezerrel többet kapnak három hónapon át, folytatódnak a  megkezdett a bértárgyalások is, s a létszámgondok megszüntetésére is lesz  megoldás…

Utoljára frissítve: 2015-02-26 23:27:52

További híreink
Fél évig vártam Bödőcsre, megérte (?)
A sokadik előadás után megfogadtam, hogy nem megyek többet, kivéve 2 stand upos előadására: Kőhalmi Zoltán és Bödőcs Tibor voltak azok.
2018-10-17 21:17:41, Hírek, Vélemény Bővebben
Az uszoda helye
Az új Dagály Uszoda és a környezetvédők viszonyáról nehéz higgadtan publicisztikát írni.
2015-05-29 20:28:56, Hírek, Vélemény Bővebben
Bűnös mulasztás, vagy szakmai alkalmatlanság?
Úgy tűnik a pénzügyi kormányzat a pálya széléről szemléli az eseményeket, a legkisebb jele sem látszik, hogy bármit is tenni akarnának. Kik a felelősek azért, hogy az ors...
2015-01-20 15:28:48, Hírek, Vélemény Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Idén május 18. és 26. között várja a zenekedvelőket a Con Spirito Egyházzenei Fesztivál, melynek nyitóeseménye...
Bővebben >>