. Ma Márk napja van.
Elérte a legmagasabb pontját kézilabdacsarnok
2022-12-26 20:16:10
Elérte a legmagasabb pontját kézilabdacsarnok

Elérte a legmagasabb pontját kézilabdacsarnok

A Pécsi Egyetemi Atlétikai Club 2023-ban ünnepli alapításának századik évfordulóját, amelynek keretében több, az egyesület jövőjét meghatározó létesítmény átadása várható, melyek közül a Stadion utca 2. szám alatt épülő kézilabdacsarnok a legjelentősebb.

A létesítmény már szerkezetkész álapotban van, elérte a legmagasabb pontját. A Pécsi Tudományegyetem és a Pécsi Egyetemi Atlétikai Club vezetői a XIV. század óta élő hagyománynak szellemében bokrétaünnepet tartottak.

A centenáriumára készülő PEAC valamennyi, a sporttelepen megvalósuló fejlesztésben oroszlánrészt vállal, hiszen az egyetem által menedzselt birkózócsarnok fejlesztéséhez szükséges forrás az egyesület kezdeményezésére érkezett Pécsre. A már elkészült műfüves pálya, valamint a hátsó füves pálya felújítása is a fekete-fehér klub sikeres pályázatai révén valósulhatott meg, ahogy a most épülő kézilabdacsarnok és a tervezett öltözőfejlesztés is.

A folyamatosan megvalósuló fejlesztések nemcsak a PEAC sportolóinak, hanem az egyetemistáknak is újabb testedzési lehetőséget jelentenek, ugyanis a felújított és megépülő új sportlétesítmények az egyetemi testnevelést is szolgálják, a hallgatók előtt is nyitva állnak átadásukat kövcetően.

A sporttelep fejlesztése az ütemterveknek megfelelően halad. Az ott megvalósuló beruházások hiánypótlók, hiszen jelenleg az egyetem sportlétesítményei nem tudja kiszolgálni a testnevelési, versenysport és hallgatói szabadidősport igényeit, ez a jövőben, a fejlesztések révén a jelentős mértékben javulhat. A beruházások megvalósításához a Pécsi Tudományegyetem 36,6 millió forinttal járul hozzá, valamint a műszaki hátteret a felsőoktatási intézmény szakemberei jelentik.

A 49 millió forintba kerülő  új kézilabdacsarnokban 200 személyes lelátót alakítanak ki, valamint  a a nézők  galériáról is követhetik majd a mérkőzéseket. A 2300 négyzetméter alapterületű csarnokban a játéktér eléri az 1386 négyzetmétert. A kézilabdacsarnok építése szorosan kapcsolódik a PEAC egy jövőre induló TAO beruházásával, amelynek keretében a jelenlegi öltözőszárnyat bővítik ki, valamint  és kötik össze a sportcsarnokkal.

Utoljára frissítve: 2022-12-26 20:16:35

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátad...
Bővebben >>