. Ma György napja van.
Életfogytig tartó fegyház a túronyi gyilkosnak
2019-01-08 20:53:59
Életfogytig tartó fegyház a túronyi gyilkosnak

Életfogytig tartó fegyház a túronyi gyilkosnak

A Pécsi Ítélőtábla jogerős ítélete alapján legkorábban 25 év múlva bocsátható feltételes szabadságra az a férfi, aki 2016. májusában egy fejszével megölte Túronyban a  szomszédját.

Az első fokon eljáró  Pécsi Törvényszék nem jogerősen a vádlottat nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében, valamint okirattal visszaélés vétségében találta bűnösnek a vádlottat, amiért életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte, azzal, hogy legkorábban 30 év múlva bocsátható feltételes szabadságra.

A tényállás szerint a vádlott és a sértett szembe szomszédok voltak. Az idős férfi két alkalommal is megbízta a vádlottat a háza körüli kisebb munkák elvégzésével, aki  ennek során azt tapasztalta,  hogy a szomszédja jó anyagi körülmények között él, valamint modern és értékes gépekkel szerelte fel a háztartását, valamint ilyeneket tart háza melléképületében is.  

A vádlott  tettének elkövetése napján,  2016. május közepén egész nap otthon volt, ivott, estére lerészegedett. Sötétedés körül határozta el, hogy szomszédjától fűnyírót vagy más, esetleg más értékesíthető műszaki  cikket ellop. Tettének elkövetéséhez, a zár lefeszítéséhez magához vett egy fejszét, majd átment a szomszéd udvarába, azonban amikor a mellépülethez ért, váratlanul fény gyulladt, s megjelent a házigazda, aki bár  őt észrevette, de szó nélkül visszaindult a házba.  Ezt  követően  vádlott a férfi után ment, majd a házban a fejszével nagy erővel annak  fejére sújtott, aki az ütéstől a  földre esett , az eszméletét vesztette idős ember fejére még legalább hat ütést mért, aki a bántalmazás következtében elhunyt, életét az azonnali orvosi  beavatkozással  sem lehetett volna megmenteni.  

Miután látta, hogy a sértett nem mozdul a vádlott a ház szobájában értékek után kezdett kutatni, amely során magához vette a sértett pénztárcáját, benne 22.000 forinttal. Majd hazament, ahol a pénzt magához vette, a tárcával együtt a benne  lévő közokiratokat elégette. Másnap éjjel visszatért a házba, mivel eszébe jutott, hogy a fejszét ott felejtette, valamint  az ujjlenyomatait is el akarta tüntetni. Ekkor további ingóságokat is magához vett. Később a fejsze nyelét elégette, a balta fokát és az ingóságokat pedig egy ismerőse telkén található kútba dobta. A sértett holttestét május 18-án találták meg.

A  másodfokon eljárt Pécsi Ítélőtábla a törvényszék ítéletet nagyrészt helyben hagyta, azonban a feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi idejét 30 évről 25 évre módosította.

 Az ítélet jogerős.

Utoljára frissítve: 2019-01-08 20:55:17

További híreink
A kábítószer kereskedők a rács mögé kerültek
Jogerős ítélet született a kábítószer-kereskedők ügyében.
2024-02-13 21:14:44, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Nem éri meg fiktív számlákkal adót csalni
Sikeresen számolt fel egy fiktív számlák kibocsátására szakosodott bűnszervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága.
2024-02-09 21:04:59, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Letartóztatták a komlói rablópárost
A Pécsi Járásbíróság elrendelte egy fiatalkorú fiú és egy fiatal férfi letartóztatását egy hónapra a Komlón kétrendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt.
2024-01-29 21:07:26, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
Bővebben >>