. Ma Szabina napja van.
Életmentő műszer a gyerekklinikának
2021-08-25 21:59:13
Életmentő műszer a gyerekklinikának

Életmentő műszer a gyerekklinikának

A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikája Digitális, hordozható mellkas-szívóval gazdagodott.

A több millió forint értékű műszert az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft., valamint a Visszatérés Alapítvány által nyújtott pénzbeli adomány  felhasználásával vásárolta meg a gyerekklinika.

Kifejezetten a gyermekek gyógyításának szenteli nemes jótékonysági akcióit az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft., összesen 19 kórházban segítik a beteg gyerekek gyógyítását. A pécsi gyermekklinikának korábban is nyújtottak támogatást, tavaly egy elektroterápiás készülék megvásárlásához járultak hozzá, ami a mozgásszervi sérülést elszenvedett páciensek rehabilitációjához nyújt segítséget.

A Visszatérés Alapítványt a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika Sebészeti Osztály Munkacsoportja hívta életre 1990-ben, annak érdekében, hogy mozgósítsák a civil társadalom erőforrásait a gyermeksebészeti eljárások javítása érdekében.
Ennek jegyében szerezték be a  mellkas-szívót, ami nélkülözhetetlen a sürgősségi és intenzív osztályos ellátásban. Alkalmazása olyankor válik szükségessé, ha a tüdőben - a mellhártyák között - felszaporodik a folyadék vagy a levegő, ami által a tüdő nem működik megfelelően, légmell alakul ki, a kis beteg nem kap rendesen levegőt. Ilyenkor egy úgynevezett drain csővel a szívóhoz csatlakoztatva vezetik le a nagy mennyiségű folyadékot, vagy szüntetik meg a légmellet.
 
A mellkas-szívó alkalmazásával nem kell újra és újra megbökni a beteg gyermeket, viszont folyamatosan ellenőrizni lehet az ürülő folyadék, levegő mennyiségét, ütemét. A  klinikának adományozott eszköz a mellkas-szívó egy modern, mobil változata, ami lehetővé teszi azt is, hogy a kis beteg – amennyiben  az  állapota engedi –sétálni is tudjon a készülékkel.

Utoljára frissítve: 2021-08-25 22:00:26

További híreink
Mobillal az eltűnő víz nyomában
A globális éghajlatváltozás és a növekvő emberi vízfelhasználás miatt egyre több vízfolyás szárad ki.
2021-10-26 21:11:58, Hírek, Környezetünk Bővebben
Támogatják a tehetséget
Tíz középiskolás diák nyert el támogatást Pécsi Rotary Ösztöndíj Pályázatán.
2021-10-26 20:42:31, Hírek, Környezetünk Bővebben
Dallamok eesszenciája
Az ünnepi programok zárásaként Pécsett október 23-án ünnepi hangversenyt tartanak a Kodály Központban Esszencia címmel.
2021-10-23 01:52:49, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nemes Csaba alkotásaiból, Alakváltás címmel nyílt kiállítás Pécsett a Zsolnay Negyed m21 Galériájában.
Bővebben >>