. Ma György napja van.
Eleven éjszaka
2022-01-14 21:29:41
Eleven éjszaka

Eleven éjszaka

Napjaink ünnepelt dráma- és forgatókönyvírója, az ír Conor McPherson 2013-ban New Yorkban az év legjobb drámájának választott műve, az Eleven éjszaka lesz látható a Pécsi Harmadik Színházban.

Hétköznapi alaphelyzetből bontakozik ki a misztikumba hajló történet. Egy dublini ház három lakójához visz föl egyikük éjszakára egy nőt, akinek jelenlététől akaratlanul is felbolydul a sebzett lelkű férfiak monoton, egyik napról a másikra működtetett élete.

Egyik hazai kritikusa szerint az Eleven éjszaka nemzetközi sikere az író érzékeny helyzet- és karakterábrázolása, valamint bölcs emberismerete mellett leginkább annak köszönhető, hogy megtörténik benne az elképzelhetetlennek tetsző csoda, az idegen nő érkezése nyomán feltárulnak a titkok, oldódnak a görcsök, gyógyulnak a sebek, és bár gyakorlatilag senkinek sem változik meg az élete, a szereplők a végére mégis jobb emberré válnak.

A remek darab mellett a Nézőművészeti Kft. és a Szkéné Színház kiváló színészei jelentik a garanciát egy emlékezetes színházi élményre. A Nézőművészeti Kft. és a Szkéné Színház nagy sikerű közös produkcióját Mucsi Zoltán, Katona László, Simkó Katalin, Fodor Tamás és Kovács Krisztián főszereplésével Koltai M. Gábor rendezte.

Akik látták a Pécsi Harmadik Színházban a Piszkavas előadást (melynek írójával gyakorta rokonítják Conor McPhersont) vagy Spiró György: Prah című tragikomédiáját, azok érdekes hasonlóságokra is bukkanhatnak az Eleven éjszaka láttán.

Utoljára frissítve: 2022-01-14 21:30:18

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
Bővebben >>