. Ma György napja van.
Elfogadták a Pécs Deklarációt
2017-03-03 19:04:23
Elfogadták a Pécs Deklarációt

Elfogadták a Pécs Deklarációt

Páva Zsolt pécsi polgármester zárszavával és Pécs Deklaráció elfogadásával fejeződött be  a WHO Európai Egészséges Városok Hálózatának éves nemzetközi konferenciája Pécsett.

A WHO Európai Egészséges Városok Hálózatának éves nemzetközi konferenciája Páva Zsolt pécsi polgármester zárszavával és Pécs Deklaráció elfogadásával fejeződött be. Az eseményre Baranya székhelyére több tucat országból több mint háromszázan érkeztek. A Kodály Központban megrendezett három napos  konferencia pénteki szekcióülésén Pécs polgármestere a „Pécs Deklaráció” kapcsán elmondta, a tanácskozás résztvevői olyan környezet kialakítására törekszenek, ami minden ember számára lehetőséget teremtenek  az egészséges életre, s arra, hogy jól érezzék magukat. Elfogadói  egyhangúlag támogatják az ENSZ Agenda 2030 a Fenntartható Fejlődésért programját és 17 globális fenntartható fejlődési célját (SDGs).

A deklaráció szerint valamennyi város tisztában van azzal, hogy a prioritást kell kapjon a minél egészségesebb és jobb élet, ami kulcsfontosságú a fenntartható fejlődéshez. Minden államnak és annak vezetésének politikai felelőssége egy befogadó, biztonságos, alkalmazkodó és fenntartható társadalom létrehozása.

- A fenntartható fejlődésért, az egyenlőtlenségek csökkentéséért úgy próbálunk meg tenni, hogy közben senkit nem hagyunk cserben. E célokat csak a városok és vezetőinek bevonásával lehet megvalósítani, ezért születnek olyan döntések, amelyek a városokban élő emberek egészségét és jólétét, az alulról felfelé építkezést helyezik a középpontba – hangsúlyozta Páva Zsolt.

Utoljára frissítve: 2017-03-03 19:06:49

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem véletlen, hogy elődeink igen sok színes és érdekes szokással ünnepelték a húsvétot.
Bővebben >>