. Ma Márk napja van.
Elismerték a törődést
2014-12-18 13:50:01
Elismerték a törődést

Elismerték a törődést

A KRIO Intézet által alapított elismerést, a Díj a Törődésért nevet viselő díjat  csaknem hetven kórház közül idén a Pécsi Tudományegyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája nyerte el.


Idén harmadik alkalommal adták át a Díj a Törődésért elismerést. A KRIO Intézet által alapított díj célja, hogy felhívja a figyelmet a kiemelkedően mama- és bababarát szülészetekre. A várandósgondozás, a szülés, majd a kórházban töltött  idő meghatározó élmény az édesanyák számára. Az egészségügyi szakemberek viselkedése kitörölhetetlen emlék.


Az idén a KRIO Intézetnél szerződést kötő ügyfelek tölthették ki a kérdőívet, amelynek segítségével megszületett a kórházakat, szülészeteket rangsoroló lista. Az anyák a szülés közben és a kórházi tartózkodás ideje alatt szerzett élményeik, tapasztalataik alapján értékeltek. Rákérdeztek a dolgozók felkészültségére, segítőkészségére, az egészségügyi szolgáltatások minőségére  is.


A több, mint ezer válaszadó összesen 69 egészségügyi intézményt értékelt. Az első helyen végül a Pécsi Tudományegyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája végzett. A második a debreceni DEOEC Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika lett, megelőzve a miskolci Semmelweis Kórház és Egyetemi Oktatókórházat. Az eddigi évek két kelet-magyarországi győztese után tehát idén egy nyugat-magyarországi kórházat választottak az édesanyák.


–  Fontos a jó példák elismerése, bemutatása, és az, hogy az intézetünkkel kapcsolatban álló kismamák kifejezhessék véleményüket azokról a hazai szülészetekről, ahol világra hozták gyermeküket  – mondja  Balogh István, a KRIO Intézet tudományos igazgatója.  - A díjjal kétmillió forint értékű tárgynyeremény is jár. Arról, hogy ez pontosan mi legyen, a kórház dönt majd. A KRIO Intézet célja az, hogy még színvonalasabb és biztonságosabb ellátást tegyen lehetővé a szülészet számára.


A leginkább mama- és bababarát szülészetek közti verseny második helyezettje a debreceni DEOEC Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika lett, megelőzve a miskolci Semmelweis Kórház és Egyetemi Oktatókórházat.


Az elismerés kapcsán  Bódis József, a PTE Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika igazgatója nnak a véleményének dott hangot, hogy  mindig nagy öröm, ha az édesanyáktól pozitív visszacsatolás érkezik, hiszen a tőlük érkező dicséret, vagy épp kritika abszolút objektív mérce. Természetesen a díj az intézmény minden dolgozójának sikere, ugyanis benne van a klinika valamennyi munkatársának fáradozása, a szülésznőktől az ápolókon át az orvosokig.


A Dél-dunántúli régióban - Baranya, Somogy és Tolna megye - született babák  38 százaléka, évente közel 3000 baba a Pécsi Tudományegyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján  látja meg itt a napvilágot.

Utoljára frissítve: 2014-12-18 13:53:44

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
Bővebben >>