. Ma István napja van.
Elítélték a gyermekbántalmazókat
2019-03-04 21:26:38
Elítélték a gyermekbántalmazókat

Elítélték a gyermekbántalmazókat

A Pécsi Járásbíróság  S. P. elsőrendű és Cs. K. másodrendű vádlottakat társ tettesként elkövetett kiskorú veszélyeztetés miatt 1 év börtönre ítélte, melynek a végrehajtását 3 évi próbaidőre felfüggesztette.


A Pécsi Járásbíróság  bűnösnek mondta ki S. P. elsőrendű és Cs. K. másodrendű vádlottakat társtettesként elkövetett kiskorú veszélyeztetésének bűntettében, továbbá védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett testi sértés bűntettében – melyet a másodrendű vádlott bűnsegédként követett el.


A bíróság által megállapított tényállás szerint a másodrendű vádlott nő korábbi élettársi kapcsolatából született fiát a bíróság jogerősen nála helyezte el 2012-ben. Három év múlva,  2015 szeptemberében élettársi kapcsolatot létesített az elsőrendű vádlottal, amelynek hatására 2015 novemberétől az általuk közösen nevelt gyermek viselkedése negatívan megváltozott  - dühkitörései lettek, hiperaktívvá vált - ,  pszichológushoz is vitték e miatt. Az óvodában az óvónők és a dadák többször is azt tapasztalták, hogy a gyermek nyakán, karján, orrán foltok, horzsolások vannak. Ezek, mint kiderült akkor keletkeztek, amikor az elsőrendű vádlott őt büntetésből otthon megütötte, és ennek az anya  is szemtanúja volt. Az elsőrendű vádlott az óvoda területén a gyermeket rendszeresen kigúnyolta, provokálta és elbizonytalanította. Megdöbbenve látták az óvodában a nevelők 2016. március 7-én , hogy a gyermek torkán ujjnyomok, alkarján erőteljes megragadás miatt véraláfutások vannak, hasonlóan a vállán is, amelyeket szintén  az anya élettársa okozott.


A kéthetente történő láthatások során a gyermek édesapja és nagymamája is felfigyelt a gyermek hasán, az arcán és a lábán látható  külsérelmi nyomokra, amit az elsőrendű vádlott okozott az anya szeme láttára, amikor az otthonukban többször megütötte, mert rosszul viselkedett.


A vádlottak napi rendszerességgel vásároltak 2016 nyarától kezdődően egy pécsi élelmiszerboltban a gyermekkel. Az üzlet alkalmazottai több alkalommal szemtanúi voltak annak, hogy a vádlottak a gyermekkel kiabáltak, a nyakánál fogva megragadták és megrázták. Egy alkalommal a másodrendű vádlott a bevásárlókocsiban ülő gyermeket rázni kezdte, hogy kiessen a kocsiból, és ennek hatására a gyermek több alkalommal a bevásárlókocsiba ütötte a fejét. Olyan is többször előfordult a boltban, hogy az elsőrendű vádlott lökdöste és ököllel arcon ütötte a gyermeket, valamint hogy a másodrendű vádlott a fején megütötte őt. A bolt kamerája pedig 2016. október 12. napján 20 óra 04 perckor rögzítette, hogy az elsőrendű vádlott bal kezével úgy megütötte az áruházban a gyermeket, hogy az összeesett és csak másodpercekkel később édesanyja, a másodrendű vádlott segítségével állt fel. Ezt követően a II. rendű vádlott métereken keresztül húzta a térdepelő gyermeket a pénztárig.


Rá egy hónapra 2016 novemberében az óvodában észlelték, hogy a gyermek bal felső 1-es foga – mely korábban nem mozgott – kiesett. Ennek oka az volt, hogy az elsőrendű vádlott a gyermeket nagyon erősen szájon ütötte. A  gyermek 2016. december 26. napjától az édesapjánál került elhelyezésre. A vádlottak élettársi kapcsolata 2017. január 18. napján megszakadt.


Az elsőrendű és másodrendű vádlottak a gyermeknevelési kötelezettségüket magatartásukkal súlyosan megszegték, a gyermek testi, értelmi, erkölcsi, érzelmi fejlődését, egészségét veszélyeztették.


Az ügyész, az elsőrendű vádlott és védője az ítéletet tudomásul vette, így az elsőrendű vádlott esetében az jogerőre emelkedett, míg a másodrendű vádlott és védője elsősorban felmentés, másodsorban enyhítés érdekében fellebbezést jelentettek be, ezért a másodrendű vádlott vonatkozásában a Pécs Törvényszék dönt majd másodfokon.

Utoljára frissítve: 2019-03-04 21:30:43

További híreink
Tízmilliókat csalt ki, hamis ígéretekkel
Albán bányát, Pécs melletti kastélyt is ígért, tíz embertől több mint 45 millió forintot csalt ki, bíróság előtt kell tettéért felelnie.
2019-07-10 21:36:12, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Autóversenyzés bűnszervezetben
Autóversenyzés bűnszervezetben, vádat emelt a Baranya Megyei Főügyészség. Az okozott kár közel 9 milliárd forint.
2019-05-23 22:04:42, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Fedőtevékenység: autóversenyzés
Az egész országot áthálózó autóversenyzést fedőtevékenységként használó, színlelt reklámtevékenységgel foglalkozó bűnszervezet 75 tagja több mint 11 milliárdot csalt el.
2019-05-08 20:17:07, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az elmúlt évhez képest kissé magasabb, nettó 101.000 forintos tájékoztató árat tett közzé a tagságtól kapott a...
Bővebben >>