. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Elítélték a kalapácsos gyilkost
2019-01-25 21:46:50
Elítélték a kalapácsos gyilkost

Elítélték a kalapácsos gyilkost

A Pécsi Törvényszék  ítéletet hirdetett a kalapácsos gyilkos néven elhíresült  bűnügyben.


A bíróság  P. Gy. vádlottat különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek és ezért 15 év fegyházra, valamint 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.


A tényállás szerint a vádlott, a sértett és annak élettársa 2016. április végétől egy pécsi ingatlan udvarán álló bódéban laktak. A vádlott és a sértett rendszeresen fogyasztottak alkoholt. A vádlott és a sértett 2016. július 19-én  szintén együtt ittak egész nap. A kora esti órákban a vádlott az ingatlan udvarán található asztal mellett ült és felszólította a sértettet, adja vissza mobiltelefonjának töltőjét, mert nem találta, és azt feltételezte, hogy a sértettnél van.


A sértett ekkor a bódéban volt, ahol magához vett egy kést és azt a bal kezében maga előtt tartva elindult a vádlott felé, aki felállt az asztaltól, miközben  maga mellől, a földről felvett egy kalapácsot és azzal megütötte a sértett bal karját, aki emiatt kiejtette a kést  a kezéből. A vádlott ezután a kalapáccsal a kezében bement a bódéba. A sértett egy cipőfűzőből készített hurokkal ment utána. A vádlott a kalapáccsal a sértettre támadt, a bódéban folyamatosan, hosszabb időn keresztül ütlegelte először test-szerte, majd amikor a sértett mozgásképtelenné vált és a földre esett, a fejét több alkalommal ismét a kalapáccsal ütötte. A sértett a bántalmazás következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az éjszaka folyamán meghalt. A vádlott a bántalmazást követően lefeküdt aludni, majd másnap a reggeli órákban észlelte a sértett halálát és bejelentést tett a rendőrségen.


A tíz évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető bűncselekmény elkövetőjével szemben a bíróság enyhítő körülményként értékelte a büntetés kiszabása során a vádlott idős korát, betegségét, enyhe fokban korlátozott beszámítási képességét és a csekély mértékű sértetti közrehatást.


Az ítélet ellen a vádlott és védője jogos védelmi helyzetre hivatkozva, illetve eltérő minősítés megállapítása végett felmentésért és enyhítésért jelentett be fellebbezést. Az ügyész az esetleges fellebbezése bejelentésére három munkanapi határidőt tartott fenn.


Az ítélet nem jogerős.

Utoljára frissítve: 2019-01-25 22:09:12

További híreink
A kábítószer kereskedők a rács mögé kerültek
Jogerős ítélet született a kábítószer-kereskedők ügyében.
2024-02-13 21:14:44, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Nem éri meg fiktív számlákkal adót csalni
Sikeresen számolt fel egy fiktív számlák kibocsátására szakosodott bűnszervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága.
2024-02-09 21:04:59, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Letartóztatták a komlói rablópárost
A Pécsi Járásbíróság elrendelte egy fiatalkorú fiú és egy fiatal férfi letartóztatását egy hónapra a Komlón kétrendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt.
2024-01-29 21:07:26, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek m...
Bővebben >>