. Ma Auguszta napja van.
Elítélték és kiutasították
2020-01-17 21:35:51
Elítélték és kiutasították

Elítélték és kiutasították

A Pécsi Járásbíróság előkészítő ülésen B.A. brit állampolgár vádlottat dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettében bűnösnek mondta ki, ezért a bíróság a vádlottat 2 év szabadságvesztésre ítélte, egyúttal Magyarország területéről 5 évre kiutasította.


A bíróság által megállapított tényállás szerint a brit állampolgárságú vádlott férfi  az elmúlt évben, szeptember 2-án, a hajnali órákban, Pécs belvárosában található ékszerüzlet kirakatának üvegét erővágóval betörte, majd a belső védőrácsot elvágta. A kirakatból csaknem tizenhárom millió forint értékben  arany ékszereket  tulajdonított  el, majd futva elmenekült a helyszínről.


Menekülés közben több ékszert elejtett, az erővágót eldobta, az ékszerekkel teli szatyrot pedig elrejtette. A rendőrség üldözést követően még a belvárosban elfogta. A vádlott megmutatta az elrejtett ékszerek rejtekhelyét, így azt a nyomozó hatóság lefoglalta.
A lopással okozott kár – egy elveszített fél pár arany fülbevaló kivételével, melynek értéke 17.620 forint - megtérült, míg a rongálással a vádlott 858.666 forint kárt okozott.


A bíróság a szabadságvesztés végrehajtását 5 év próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet jogerős.

Utoljára frissítve: 2020-01-17 21:36:32

További híreink
A kábítószer kereskedők a rács mögé kerültek
Jogerős ítélet született a kábítószer-kereskedők ügyében.
2024-02-13 21:14:44, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Nem éri meg fiktív számlákkal adót csalni
Sikeresen számolt fel egy fiktív számlák kibocsátására szakosodott bűnszervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága.
2024-02-09 21:04:59, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Letartóztatták a komlói rablópárost
A Pécsi Járásbíróság elrendelte egy fiatalkorú fiú és egy fiatal férfi letartóztatását egy hónapra a Komlón kétrendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt.
2024-01-29 21:07:26, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A leendő magyar űrhajóssal is találkozhatnak az érdeklődők a Csillagászati Héten Pécsen a Zsolnay Negyedben.
Bővebben >>