. Ma György napja van.
Elmélet és gyakorlat találkozása
2017-11-19 02:48:40
Elmélet és gyakorlat találkozása

Elmélet és gyakorlat találkozása

Együttműködési megállapodást kötött  a M Magyar Villamos Művek a pécsi önkormányzat és  a Pécsi Tudományegyetem.

 

A megállapodás értelmében az elkövetkezendő időben közösen segítik a környezetbarát energiaforrások minél szélesebb körben történő elterjedését és tovább erősítik a modern kor követelményeihez alkalmazkodó együttműködés kiépülését a gazdaság – beleértve a városi innovációt és a környezettudatosságot – és a felsőoktatás között. Az MVM kiemelten kezeli  a felsőoktatást, több  ehhez kapcsolódó stratégiai megállapodást kötött már oktatási, kutatás-fejlesztési és kommunikációs területeken.  A mos megkötött megállapodás értelmében a cégcsoport támogatást nyújt a szakember-utánpótlásuk szempontjából  kiemelten fontos oktatási egységek és laborok munkájához, valamint  a tevékenységükhöz illeszkedő képzési programokhoz.


E mellett elvégzik  a pécsi önkormányzat tulajdonában lévő ingatlanok, közintézmények energetikai felülvizsgálatát, majd a kapott eredmények ismeretében  az MVM munkatársai közösen a város vezetőivel és a terület gazdáival, ütemtervet dolgoznak ki az energia-hatékonyság optimalizálására, figyelembe véve az unió Európa 2020” nevet viselő programjában megfogalmazott  iránymutatásokat,  valamint  Pécs természeti erőforrásaiban rejlő lehetőségeket. A környezetbarát „zöld” energia mind nagyobb fokú hasznosítására közösen készítenek megvalósíthatósági tanulmányokat, középpontjába helyezve, hogy milyen ütemben valósítható meg a baranyai megyeszékhelyen a környezetbarát energiafelhasználásra történő átállás, a legköltséghatékonyabban.


A pécsi egyetem  elsődlegesen  a stratégiai együttműködésben arra helyezi a hangsúlyt, hogy tudásával és a felsőoktatási intézményben az évek alatt felhalmozott innovációkkal segítse az MVM csoportot tervei megvalósításában, továbbá olyan kutatások és fejlesztések indulhassanak el az energetikai cég támogatásával, amelyek valamilyen módon köthetők a cégcsoport szolgáltatásaihoz, vagy  azokon belül bővítési lehetőséget rejtenek magukban.


Az egyetem  kutatási projektjavaslatai összeállításakor azokat a területeket  helyezte előtérbe, amelyek eredményeiből származó előnyök Pécs, illetve a régió fejlődésére is hatást gyakorolnak. Ezek közé tartozik például  a Smart City projekt, az Elektromobilitás, vagy  az Energetikai Park létrehozása.

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Pia, drog, függőségek. Bár a probléma minden esetben összetett, a legújabb kutatások szerint a háttérben ADHD ...
Bővebben >>