. Ma Márk napja van.
Élménypark gyereknek, felnőttnek
2016-06-27 21:51:08
Élménypark gyereknek, felnőttnek

Élménypark gyereknek, felnőttnek

A Pécs melletti Pogány egyik völgyében 23 hektáron elhelyezkedő  élményközpont  számos látványelemmel,  nyáron pedig vízi-várossá átalakulva várja látogatókat.


A családi park egészére a természet közeli szemléletmód jellemző. Szinte minden elem fókuszában az ember és a természet összhangja áll. A természetes környezetben, források, tavak és patakok mellett  elhelyezkedő csaknem 800 millióba került zöldmezős turisztikai beruházás 300 millió forintos uniós támogatás, saját erő és hitel felhasználásával valósult meg, amelynek eredményeként családbarát, fejlett technológiával felszerelt akadálymentes élményparkot és hotelt magába foglaló  szórakoztató központ  jött létre. A kivitelezés során nagy hangsúlyt helyeztek a környezetbarát és innovatív technológiákra, napkollektor, napelem, földszonda segítségével termelik az áramot, fűtik az épületeket, állítják elő a meleg vizet. Az élményparkhoz egy 300 négyzetméteres, okos-ház funkcióval is rendelkező fogadóépület is tartozik.


A park részét képezi a környék nevezetességeit és élővilágát ismertető interaktív tanösvény, játékos agrárfarm és egy biciklis kalandpálya. E mellett drótkötélpálya,  trambulinpark,  valamint játszótér rendhagyó homokozóval, nomád állatkert, nádkunyhók és labirintus is várja a gyerekeket. A tavaszi-nyári időszakban a parkhoz tartozó tavak igazi vízi-várossá alakulnak át, amelyeken vízibomba pályát is kialakítottak, valamint kistutajokon evezni is lehet. Az élménypark területén létrehozott hosszabb, rövidebb túraútvonalak pedig mezőkön, erdőkön, patakokon vezetnek át.

A Zsályaligetben létrehozott wellness-részleggel is rendelkező négy csillagos szálloda teljes körűen akadálymentesített, nyolc szobájában huszonnégyen szállhatnak meg, konferenciaterme pedig alkalmas családi rendezvények, szakmai konferenciák megtartására is. A célok között szerepel, hogy az élményparkon keresztül bekapcsolják Pogányt a zarándokút hálózatba, hogy ezáltal a vallási turizmusnak is részesei legyenek.

A helyi közösségébe is be kívánnak kapcsolódni, ennek részeként a környéken megtermelt gyümölcsök, zöldségek, vajak, lekvárok, savanyúságok, mézek, vagy éppen a gyógynövények termesztését, feldolgozását és értékesítését a gyakorlatban kívánják bemutatni a diákoknak és a vállalkozó kedvű családoknak. A  későbbiekben akár referenciahelyként is működnének.

A helyi foglalkoztatásban is jelentős szerepet vállalnak, jelenleg húszan dolgoznak Pogányból az élményparkban. Várhatóan a jövőben ez a szám nőhet, ugyanis a tervek között szerepel újabb szálláshelyeket létesítése, étterem nyitása, a sportolási lehetőségek bővítése, valamint egy szabadtéri színpad felállítása  is.

Utoljára frissítve: 2016-06-27 21:59:44

További híreink
Az unió történetének legnagyobb bővítése
Ünnepi ülés keretében emlékezett meg az Európai Parlament az unió legnagyobb bővítésének 20. évfordulójáról.
2024-04-24 17:17:05, Hírek, Környezetünk Bővebben
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Környezetünk Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
Bővebben >>