. Ma Elza napja van.
Élő koncertek online
2020-11-16 01:17:00
Élő koncertek online

Élő koncertek online

Kevesebb zenésszel játszható műveket tűz műsorára online közvetített koncertjein a Pannon Filharmonikusok.

Annak érdekében, hogy a zenekar muzsikusai nagyobb biztonságban készülhessenek az online közvetített koncertekre, kevesebb zenésszel előadható műveket tűz repertoárjára. Ezzel nemcsak a biztonságos folyamatos, minőségi munkavégzés feltételei teremtődnek meg, hanem miután a zenekar és közönsége különleges, értékes közösséget alkot, kiemelten fontosnak tartják azt is, hogy ebben a távolságtartásra kényszerülő világban közel maradhassanak  a zenebarátokhoz – természetesen online és újonnan kialakított internetes csatornákon.

Mint Horváth Zsolt, a Pannon Filharmonikusok igazgatója elmondta, a jelenlegi szabályozás szerint bár nézők nélkül, de a zenekar próbálhat, játszhat a színpadon, és az így létrejövő előadást egyazon időben, vagyis élőben közvetítheti. A járvány előző szakaszaiban is sikerült fegyelmezettséggel, a különböző helyzetekre hatékonyan és gyorsan reagáló intézkedésekkel elérni, hogy nem állt le a munka, amíg a muzsikusok egészségesek és a szabályozás engedi, lesznek hangversenyek.

A Pannon Filharmonikusok az online, élőben zajló közvetítések (stream) technikai feltételeit már megteremtette, a zenekar eddig professzionális filmes stábbal három hangversenyét streamelte. A nyilván igen erőforrás-igényes szolgáltatásához, kvázi a klasszikus zene életben tartásához, a közönséghez való eljuttatásához örömmel vár partnereket maga mellé a régióból. Az élő közvetítésekről, azok időpontjáról, a zenei programról, a jegyárakról a zenekar most megújult honlapján könnyen, az élő koncertek már jól ismert és megszokott elérési útját követve tájékozódhatnak a zenebarátok. Ugyanitt találhatják meg majd az érdeklődők a Pannon Filharmonikusok korábban rögzített, megvágott koncertfilmjeit is. Mindkét szolgáltatás az élő koncertek belépőjegye árának töredékéért elérhető.

A zenekar a 30 napon belül meghirdetett koncertjeit elhalasztja, az azokra megvásárolt bérletek és jegyek érvényesek lesznek a pótkoncertekre, amelyek időpontjáról és műsoráról később tájékoztatják a közönséget. A pécsi Kodály Központba szóló bérlettel rendelkezőknek ingyen tekinthetik meg a streamelt, azaz az élőben közvetített hangversenyeket, valamint azok számára is, akik a pécsi koncertekre váltottak  jegyet és nem váltották azokat vissza. A korlátozások miatt elhalasztott előadások eredeti napján, este 20.00 órakor kezdődik a  hangversenyek közvetítése a Kodály Központból, legközelebb november 21-én,  majd december 9-én.

A november 21-i koncert dirigense Varga Gilbert vezető karmester lesz, közreműködik Bogányi Gergely Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, aki a magyar mérnökökkel kifejlesztett Bogányi-zongorán játssza ezen az esten Wolfgang Amadeus Mozart c-moll zongoraversenyét. A koncert új címe is beszédes, az eredeti Könnyek és csínyek helyett, csak Könnyek miután a korábban  meghirdetett zenei programot meg kellett változtatni, egyszerűen áthúzták a cím felét, csak a Könnyek maradt meg. A személyes találkozás helyett csak az online tér maradt, ami annyiból örömteli, hogy a kapcsolat fenntartható, a zenekar játszhat, az élmény átadható.

Az eredetileg november 12-ére tervezett, Kortárs közjáték címet viselő, izgalmas és nagyon friss zenei programot és egyben egy ősbemutatót kínáló koncertet későbbi időpontban pótolja a zenekar. A versenymű a járvány első szakaszában készült el. A fiatal zeneszerző  Donghoon Shin, Baráti Kristóf - mindkét művész az Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvány mentorprogramjában vesz részt - és a Pannon Filharmonikusok számára írta. A művet  Boon Hua Lien karmester vezényletével mutatják majd be.

December 9-én a Kodály Központ első nyilvános hangversenyének idén 10 éves jubileumán Emlékképek című ünnepi hangversenyüket közvetítik, vezényel Bogányi Tibor, közreműködik Ránki Dezső Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész.

További híreink
Európai gyógyszerstratégia
Legyenek megfizethető, hozzáférhető és biztonságos gyógyszerek mindenki számára.
2020-11-29 20:19:53, Hírek, Környezetünk Bővebben
Advent egy kicsit másként
Új és megszokott elemekkel, a járványügyi veszélyhelyzetben a kormány által elrendelt korlátozásokat betartva indul pénteken Pécsett az advent.
2020-11-27 19:25:08, Hírek, Környezetünk Bővebben
Egy munka – dupla fizetség
Újabb visszaéléseket tárt fel a pécsi önkormányzat, ezúttal a Pécsi Országos Színházi Találkozó átvilágítása során.
2020-11-25 19:21:48, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Legyenek megfizethető, hozzáférhető és biztonságos gyógyszerek mindenki számára.
Bővebben >>