. Ma Ákos, Bátor napja van.
Előre jelezhető a krónikus, súlyos állapot esélye
2024-02-01 02:47:33
Előre jelezhető a krónikus, súlyos állapot esélye

Előre jelezhető a krónikus, súlyos állapot esélye

A Pécsi Tudományegyetemen Sikeresen zárult a koronavírushoz kapcsolódó projekt.

Sikeresen zárult a Hecrin-Covid Bizottság által támogatott, Covid-19 új típusú koronavírus által okozott fertőzésekkel kapcsolatos humán klinikai vizsgálatok lebonyolításának támogatása nevet viselő projekt.

A pályázat keretein belül a Pécsi Tudományegyetem, az AdWare Research Kft., a Szegedi Tudományegyetem és a Cortex CPS Kft. közösen dolgoztak azon, hogy a COVID-19 fertőzést követő post-COVID tüneteinek felismerését. A vizsgálatok alatt gyűjtött adatok lehetővé teszik a krónikus, súlyos állapotok kialakulásának előrejelzését. A kutatás eredményei korunk egyik népbetegségéről szolgáltatnak újabb információkat a kutatók, orvosok számára.

A projekt keretében hatvan beteg bevonásával megvalósult POST_COVID_19_HUNGEN_01 orvostudományi kutatás hozzájárult a COVID-19 fertőzés post-COVID tüneteinek pontosabb megértéséhez. A kutatás eredményei alapján a betegség akut fertőzése során gyűjtött molekuláris adatokból előre jelezhető a krónikus, súlyos állapotok kialakulásának esélye.


Az előkészített és elindult orvostudományi kutatások és klinikai vizsgálatok hozzájárultak ahhoz, hogy a projektben résztvevő szervezetek olyan tapasztalatokra tettek szert, amelyek segítségével a későbbiekben még hatékonyabban tudják segíteni a hazai kutatókat.

További híreink
Az idegrendszeri zavarok okait kutatják
A Pécsi Tudományegyetem, mint konzorciumvezető és hat konzorciumi partnere (HUN-REN Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet, Szegedi Tudományegyetem, Semmelweis Egyetem, H...
2024-02-26 21:34:32, Hírek, Környezetünk Bővebben
A WordSkillsen és az EuroSkillsen is képviseli Pécset
A Pécsi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Egészségügyi Technikum és Szakképző Iskola tanulója képviseli hazánkat a nemzetközi egészségügyi versenyeken.
2024-02-25 22:07:46, Hírek, Környezetünk Bővebben
Száz éve született Grastyán Endre
Születésének 100. évfordulója alkalmából megemlékezést tartanak Pécsett.
2024-02-23 16:30:23, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Valamivel több mint félmilliárd forintból készült el a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Pszichiátriai és...
Bővebben >>