. Ma Márk napja van.
Előrébb sorolták a PTE-t
2016-07-28 07:34:01
 Előrébb sorolták a PTE-t

Előrébb sorolták a PTE-t

A Pécsi Tudományegyetem is felkerült az eredményei alapján A Center for World University Rankings (CWUR) a világ legjobb ezer egyetemét rangsoroló listára.

Az elmúlt esztendőhöz képest tizenhat helyet javítva, immár a 877. helyen található, vagyis a pécsi campus továbbra is a világ nemzetközi felsőoktatásának szűk elitjéhez, a top 3,6 százalékához tartozik.

A Center for World University Rankings nyolc szempont alapján rangsorolja az egyetemeket, többek között az oktatás minősége, a végzett hallgatók elhelyezkedése, az oktatók kiválósága, a publikációk száma, az idézési arány, valamint a szabadalmak száma alapján.

Az első hármat kiemeltként veszik figyelembe, hiszen ezek adják a teljes pontszám 25-25 százalékát. Az oktatás minőségét az alapján mérik, hány nemzetközi díjat nyertek az adott intézmény volt hallgatói, a végzettek elhelyezkedésénél azt nézik meg, hányan töltenek be vezető pozíciót a világ jelentős cégeinél.

Mint Bódis József, az egyetem rektora az eredmény alapján elmondta, immár évek óta az első kilencszázban  található az egyetem ebben az objektív nemzetközi rangsorban, sőt, ezúttal javított is a tavalyi pozícióján. Ez azt jelenti, hogy a külső,  az intézménytől független mérések igazolják a pécsi egyetem fejlődését, előrelépését, ami megerősít bennünket abban, hogy jó úton járunk.

Kitért arra is, továbbra is hiányolja azonban az egyetem a művészeti versenyek eredményeinek beszámítását, mivel a PTE ezen a területen valóban kiemelkedik a nemzetközi összevetésben is.

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
Bővebben >>