. Ma Csongor napja van.
Először nyert aranyérmet
2019-04-15 02:49:07
Először nyert aranyérmet

Először nyert aranyérmet

Ötvenegyedik alkalommal rendezték meg a Villányi Hegyközségi Borversenyt, amelyre több mint 300 mintát küldtek be a borászatok.


Nyolc bizottságban folyt a bírálat a Villányi Hegyközségi Borversenyen, amelyre ebben az esztendőben több mint háromszáz mintát küldtek be a borászatok. A rangos megmérettetésen aranyérmet nyert a Pécsi Tudományegyetem  Szőlészeti és Borászati Kutatóintézete. 

 

Villányban a Bock-birtokon termelt rezisztens szőlőfajtákból összeállított házasítással elnyert díj talán a legrangosabb, amit az innovatív fajtákból készített vörösbor elért Magyarországon. Mint Hevér László a kutatóintézet  főborásza elmondta, a Bock Pincével történt  összefogás eredményeként először nyert aranyérmet rangos borversenyen a Pécsi Tudományegyetem  Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetben nemesített rezisztens - főbb gombabetegségeknek ellenálló- kékszőlőfajtákból készült cuvée.


A Bock birtokon tájkísérletbe állított ellenálló szőlőfajták szőlészeti tulajdonságai már jól ismertek, borászati értékei azonban csak az elmúlt néhány évben kerültek kiértékelésre.

További híreink
Nemzetközi díjra jelölték Bacskó Tündét
Az Országos Színház Találkozón is látható lesz a Csirkefej, az egyik szereplő, Bacskó Tünde pedig az egyik jelöltje az Elle Awards Az év színésznője díjára.
2024-04-13 22:04:57, Hírek, Környezetünk Bővebben
A versek veszik birtokba a várost
Magyarországon a költészet napját József Attila születésnapján, április 11-én tartják 1964. óta.
2024-04-09 21:59:42, Hírek, Környezetünk Bővebben
Kiemelt elismerés a Pécsi Tudományegyetem innovációjának
A mesterséges megtermékenyítés hatásfokának növelése és az embriók maximális védelme érdekében csökkentették a petesejt és a hímivarsejt káros fényterhelését.
2024-04-06 20:40:06, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A mesterséges megtermékenyítés hatásfokának növelése és az embriók maximális védelme érdekében csökkentették a...
Bővebben >>