. Ma Gedeon napja van.
Először próbálhatta ki magát a szakmájában
2016-04-30 19:50:21
Először próbálhatta ki magát  a  szakmájában

Először próbálhatta ki magát a szakmájában

Fogyatékkal élők próbálták ki magukat egy különleges nyílt nap keretében, többek között a Tettye Forrásháznál.

Az esélyegyenlőséget segítő „Neked MUNKA, nekem ÁLOM!” projekt napot idén hat városban rendezték meg, amelynek részeként fogyatékkal élőket és a fogadásukra nyitott munkahelyeket hoztak össze a program  szervezői. Tucatnyi találkozás jött így létre, az egyiknek a helyszíne  Pécsett, a Tettye Forrásház volt.

A vízszolgáltató központjában Ecsedi Mónika tölthetett egy fél napot. A mozgásában akadályozott hölgy Baján végzett környezetmérnök szakon, a lehetőséggel módjában állt  a gyakorlatban  kipróbálni magát.  S miután a vízügyi munka tervezői oldala érdekelte leginkább, ezért a cég. egyik tervezőmérnökének napjába kapcsolódhatott be, egy vízvezetékcserét előkészítve hossz-szelvényt tervezett, a felújítás műszaki tervdokumentációjának elkészítésében működött közre.

– Ténylegesen bevontak a napi feladatokba, részt vettem a műszaki osztály reggeli munkaértekezletén, óriási élmény volt igazán, aktívan részese lenni a cég életének, ha csak egy napra is – összegezte tapasztalatait az alkalmi munkatárs.

Annak a véleményének is hangot adott, hogy a fogyatékkal élőknek legnagyobb vágya sokszor csak az, hogy ők is felelősségteljes állampolgárként dolgozhassanak választott területükön. Kitért arra is, ez a kezdeményezés és a hasonló akciók abban segítenek, hogy az ehhez szükséges akadálymentesítés a gondolkodásban, a fogyatékkal élőkhöz való hozzáállásban is megvalósuljon.

Utoljára frissítve: 2016-04-30 19:52:08

További híreink
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Középpontban a fenntarthatóság és ellenállóképesség
A fenntarthatóság és az ellenállóképesség állt a középpontjában idén az immár tizenötödik alkalommal megrendezett Pécsi Pénzügyi Napoknak.
2023-06-06 21:59:53, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyar Fotóművészek Szövetsége szervezésében egy generációkat összefogó csoportos kiállítás látható Pécsen....
Bővebben >>