. Ma Emma napja van.
Előzetesben a bűnszervezet tagjai
2017-03-24 21:21:05
Előzetesben a bűnszervezet tagjai

Előzetesben a bűnszervezet tagjai

Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó, bűnszervezetben, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények alapos gyanúja miatt előzetes letartóztatásba kerül két pécsi férfi és egy birjáni nő.

A nyomozás eddigi adatai szerint a két gyanúsított férfi egy olyan munkaerő-kölcsönző és munkaerő közvetítő cégláncolatot – bűnszervezetet – hozott létre vezetőként, melynek célja az volt, hogy a takarítási, vagyonvédelmi tevékenységből származó bevételekből a munkavállalók részére járó munkabért kifizessék. Azonban a bérhez kapcsolódó járulékokat, adókat, áfát a kezdetektől nem fizették ki. Az alkalmazottaikat bejelentették ugyan, de nem nyújtották be utánuk a járulékbevallásokat, vagy ha meg is tették, a  fizetési kötelezettségüknek egyáltalán nem tettek eleget- E mellett a tevékenységük utáni áfa fizetési kötelezettségüket pedig fiktív számlákkal csökkentették. A bűnszervezethez köthető társaságokkal kapcsolatos adminisztrációs feladatokat a gyanúsított nő irányítása alatt működő könyvelői csoport végezte.

A kiemelt tárgyi súlyú – öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható - bűncselekményekre figyelemmel alaposan tartani kell attól, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén megszöknének, elrejtőznének. A tanúk befolyásolásával, tárgyi bizonyítási eszközök elrejtésével, megsemmisítésével pedig meghiúsítanák, vagy veszélyeztetnék a bizonyítást.  Az egyik férfi  esetében a bűnismétlés veszélye is fennáll, ezért a bíróság elrendelte előzetes letartóztatásukat.

A határozatot az ügyész tudomásul vette, a gyanúsítottak és védőjük fellebbezést jelentettek be, így az nem jogerős.

Utoljára frissítve: 2017-03-24 21:21:57

További híreink
A kábítószer kereskedők a rács mögé kerültek
Jogerős ítélet született a kábítószer-kereskedők ügyében.
2024-02-13 21:14:44, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Nem éri meg fiktív számlákkal adót csalni
Sikeresen számolt fel egy fiktív számlák kibocsátására szakosodott bűnszervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága.
2024-02-09 21:04:59, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Letartóztatták a komlói rablópárost
A Pécsi Járásbíróság elrendelte egy fiatalkorú fiú és egy fiatal férfi letartóztatását egy hónapra a Komlón kétrendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt.
2024-01-29 21:07:26, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
Bővebben >>