. Ma Márk napja van.
Előzetesben pécsi cigicsempész
2021-11-18 19:47:59
Előzetesben pécsi  cigicsempész

Előzetesben pécsi cigicsempész

Zárjegy nélküli 4300 doboz cigit találtak egy pécsi férfi autójában, előzetesbe került.


A nyomozás eddigi adatai szerint november 15-én a délelőtti órákban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Igazgatóságának járőre igazoltatta a férfit Pécset. A közúti ellenőrzés során átvizsgált jármű rakteréből 4300 doboz zárjegy nélküli, jövedéki adózás alól elvont cigaretta és 430 kilogramm vágott dohány került elő. Ezt követően házkutatás során, a gyanúsított által használt garázsból további 1136 kilogramm vágott dohányt foglaltak le.


A jövedéki adózásról szóló törvényben előírt feltétel hiányában jövedéki termék megszerzésével, forgalomba hozatalával üzletszerűen elkövetett, nagyobb vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettének alapos gyanúja miatt indult ellene eljárás. A gyanúsított ugyanis azzal, hogy a jövedéki adóról szóló törvényben megállapított feltétel hiányában, hatósági engedély nélkül szerezte meg és birtokolta a jövedéki termékeket és adóbevallási, adófizetési kötelezettségének nem tett eleget, az adóhatóságnak több mint 14 millió, egész pontosan 14.270.130 forint vagyoni hátrányt okozott – áll a vádiratban.


A büntetett előéletű férfi, speciális bűnismétlő, a mostani bűncselekményt korábbi elítélésének és más – hasonló bűncselekmény miatt folyamatban lévő – büntetőeljárás hatálya alatt követte el. Figyelemmel a bűncselekmény jelentős tárgyi súlyára is, alaposan feltehető, hogy a gyanúsított, szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, a bizonyítást veszélyeztetné a büntetőeljárásban részt vevő más személyek megfélemlítésével, illetve újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el, ezért a bíróság a letartóztatását elrendelte.


A vádirat szerint az ügyész a bíróság határozatát tudomásul vette, a gyanúsított enyhébb kényszerintézkedés érdekében jelentett be fellebbezést, míg a védőjének – aki a bíróság ülésén nem volt jelen – öt nap áll rendelkezésére az esetleges fellebbezés bejelentésére.


A bíróság végzése nem végleges.

Utoljára frissítve: 2021-11-18 20:51:30

További híreink
A kábítószer kereskedők a rács mögé kerültek
Jogerős ítélet született a kábítószer-kereskedők ügyében.
2024-02-13 21:14:44, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Nem éri meg fiktív számlákkal adót csalni
Sikeresen számolt fel egy fiktív számlák kibocsátására szakosodott bűnszervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága.
2024-02-09 21:04:59, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Letartóztatták a komlói rablópárost
A Pécsi Járásbíróság elrendelte egy fiatalkorú fiú és egy fiatal férfi letartóztatását egy hónapra a Komlón kétrendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt.
2024-01-29 21:07:26, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek m...
Bővebben >>