. Ma Áron napja van.
Első alkalommal szervezték meg
2020-01-23 17:17:50
 Első alkalommal szervezték meg

Első alkalommal szervezték meg

Először szervezett Téli Egyetemeket a Pécsi Tudományegyetem Kapcsolati és Nemzetöziesítési Igazgatósága.


A számos sikeres Nyári Egyetem után a Bölcsészettudományi Karral együttműködésben . január 20-án indult el a program, rögtön két csoporttal. Az akadémiai részt a Bölcsészettudományi Kar biztosítja, míg a téli egyetemi programok teljes körű szervezését a Kapcsolati és Nemzetköziesítési Igazgatóság végzi.


A University of Michigan - Shanghai Jiao Tong University Joint Institute-ról érkező kínai hallgatók az európai kultúrát tanulmányozzák a három hetes ittlétük során. Az oktatás, melyet az Esztétika és Kulturális Tanulmányok Tanszék biztosít, nemcsak az oktatóteremben, hanem az igen változatos program részeként múzeumokban, könyvtárakban, kulturális központokban zajlik, és az európai kultúra számos területét bemutatja – így többek között művészetet, zenét, filmeket.

A Hangzhou Normal University-ről érkező kínai hallgatócsoport tanár szakos hallgatókból áll, akik szakmai gyakorlatukat töltik a PTE-n. Négyhetes programjuk során elméleti képzésben részesülnek az Anglisztika Intézetben, továbbá a PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Deák Ferenc Gimnáziuma és Általános Iskolájában vesznek részt gyakorlati oktatáson. A hangzhou-i partneregyetemről 3 éve érkeznek csoportok a PTE által szervezett nyári egyetemekre. A kapcsolat elmélyülését jelzi, hogy az idei évben már téli egyetemi programra is küld az intézmény hallgatócsoportot Pécsre.


A téli egyetemek hallgatói számára a Kapcsolati és Nemzetköziesítési Igazgatóság számos kulturális és szabadidős programot szervez Pécsett, valamint kirándulásokat a megyében és Budapesten. A hallgatócsoportokat magyar és kínai mentorhallgatók segítik az ittlétük során.

Utoljára frissítve: 2020-01-23 17:18:24

További híreink
Elhunyt Peskó Zoltán
Hosszan tartó betegséget követően 83 éves korában elhunyt Peskó Zoltán karmester és zeneszerző, a Pannon Filharmonikusok egykori zeneigazgatója.
2020-04-01 18:14:14, Hírek, Környezetünk Bővebben
Az intézkedések lassítják a járvány terjedését
Bár a csoportos megbetegedés stádiumában tart Magyarország, a számok azonban nem növekednek annyira drasztikusan.
2020-03-30 20:44:35, Hírek, Környezetünk Bővebben
Korlátozások a hulladékudvarokban
Mindannyiunk érdeke, hogy a járvány terjedését lassítsuk és egymás egészségét óvjuk, ezért Pécsett korlátozzák a lakossági hulladékudvarokban a hulladék átvételét.
2020-03-29 03:13:49, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Pécsimami Közhasznú Egyesület hagyománnyá vált rendezvényén a tavaszi baba-és gyerekholmi börze mellett ingy...
Bővebben >>