. Ma Auguszta napja van.
Első Pécsi Zsidó Kulturális Fesztivál
2017-09-10 22:05:27
Első Pécsi Zsidó Kulturális Fesztivál

Első Pécsi Zsidó Kulturális Fesztivál

Az első  Pécsi Zsidó Kulturális Fesztivál szeptember 10. és 17. között hat helyszínen  kilenc programmal várja az érdeklődőket.

Mint az esemény  megnyitóján, a pécsi izraelita hitközség alelnöke, Stark András  elmondta, a fesztivál a Baranya székhelyén megrendezett zsidó szabadegyetem kultúrával, művészetekkel foglalkozó programjaiból és az ahhoz kapcsolódó közösségi életből nőtt ki.

Az eseménysor Pécsi levelek 1944-ből címmel Hábel János levéltári gyűjtése alapján íródott dokumentum köteteinek felhasználásával létrehozott felolvasó színházi előadással vette kezdetét, amit a zsinagógában kántorkoncert követett, ahol zsidó örökzöldek mellett, jiddis és héber dalok, a hollywoodi melódiák, valamint izraeli slágerek csendültek fel  Nógrádi Gergely, Raáb Gábor, Fellegi Balázs, Lakatos György előadásában.

A fesztivál keretében  Vojnich Erzsébet és Szüts Miklós alkotásaiból nyílik tárlat a Modern Magyar Képtárában, a Művészetek és Irodalom Házában  Bálint András Arany János-estjére várják az érdeklődőket. S olyan különleges eseményre is sor kerül, mint  Ember Judit két dokumentum filmjének bemutatójára az Apolló moziban. A Pécsi Zsidó Hitközség dísztermében kerül sor Hámori Gabriella Gyarmati Fanni naplójának felhasználásával készült előadóestjére. S lesz sóletfesztivál is, amelyen Fűszeres Eszter gasztro-blogger  beszél a zsidó konyha rejtelmeiről.

Utoljára frissítve: 2017-09-10 22:10:48

További híreink
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Középpontban a fenntarthatóság és ellenállóképesség
A fenntarthatóság és az ellenállóképesség állt a középpontjában idén az immár tizenötödik alkalommal megrendezett Pécsi Pénzügyi Napoknak.
2023-06-06 21:59:53, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Önkormányzati segítséggel menekül előre a Pécsi Harmadik Színház, ami általa tovább működhet a kortárs darabok...
Bővebben >>