. Ma Ottó napja van.
Elsőként a pécsi egyetem
2020-03-11 20:48:06
 Elsőként a pécsi egyetem

Elsőként a pécsi egyetem

Együttműködik a Pécsi Tudományegyetem az ENSZ Lakhatásért Felelős Programjával.

A 10. World Urban Forum keretében Abu-Dzabiban aláírt együttműködési szerződés kiterjed többek között a nemzetközi fenntartható városfejlesztésre, az ezzel összefüggő közös kutatásokra, valamint közös szemináriumok, workshopok, konferenciák szervezésére. Ezen felül az UN-Habitat képzéseket biztosít a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara  számára. A Pécsi Tudományegyetem (PTE) elkötelezett támogatója az innovatív és kreatív tudományos környezet megteremtésének, hozzájárulva az alap- és alkalmazott kutatás, illetve a tudomány fejlődéséhez. Az egyetem kiemelten kezeli az életszínvonal növelését megcélzó innovációt és kutatás-fejlesztést. Ezen cél eléréséhez elengedhetetlen a magas színvonalú szakemberképzés, a hagyományos és innovatív tudományos kutatás ötvözése.

Az UN-Habitat az ENSZ Emberi Települések Programja, amelyet a szervezet Általános Közgyűlése hozott létre 1997-ben, kenyai székhellyel. Kiterjedt szervezetén keresztül szoros együttműködésben áll a nemzeti kormányokkal, amelyek a helyi partnerszervezetek - hatóságok, magán- és civilszervezetek - támogatásáért felelősek az ENSZ Fenntarthatósági Céljainak megvalósítása érdekében. Programjain belül is kiemelt figyelmet élvez a városok és a lakhatás, ezen belül is a biztonság és fenntarthatóság.

Az együttműködés révén a pécsi egyetem lehet az ENSZ lakhatásért felelős koordináló szervezetének kelet-közép-európai tudásközpontja. Az UN-Habitat globálisan foglalkozik a települések működésével, élhetőségének javításával.

Az ENSZ gyűjti a jó gyakorlatokat, és megosztja őket, ami rendkívül hasznos lehet az egyetem kutatásaihoz, az oktatáshoz. Ráadásul a következő, 2022-es világkiállítás történelmet ír, amivel Közép-Európa, azon belül Lengyelország először ad otthont a települések fejlődésével foglalkozó világtalálkozónak, ahol vélhetően az európai fenntartható településfejlesztési eredmények kerülhetnek középpontba, az UN-Habitat és a Pécsi Tudományegyetem együttműködéséből született kutatások eredményeit akár   már a 2022-es világkiállításon be lehetne mutatni, konkrét javaslatcsomagként előterjesztve azokat.

A megállapodást prof. Medvegy Gabriella, a PTE MIK dékánja, dr. Tarrósy István, a PTE Kapcsolati és Nemzetköziesítési Igazgatóság vezetője, és dr. Gyergyák János, a PTE MIK az UN-Habitat program egyetemi összekötője írta alá.

Utoljára frissítve: 2020-03-11 20:48:56

További híreink
Képzeletben a Holdig tekernek
Nemzetközi, egészséges életmódra ösztönző kihívást indított útjára a Pécsi Tudományegyetem.
2020-06-28 20:02:58, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A cél: Európa talpra állítása
Az unió 2021. évi költségvetésének középpontjában az európai gazdaság helyreállítása áll.
2020-06-27 20:59:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Vállalkozói szemlélet, folyamatos alkalmazkodás
A problémaorientáltság kora jött el a munkaerő piacán.
2020-05-27 21:19:10, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az unió 2021. évi költségvetésének középpontjában az európai gazdaság helyreállítása áll.
Bővebben >>