. Ma Vince napja van.
Elsőként a pécsi egyetem
2020-03-11 20:48:06
 Elsőként a pécsi egyetem

Elsőként a pécsi egyetem

Együttműködik a Pécsi Tudományegyetem az ENSZ Lakhatásért Felelős Programjával.

A 10. World Urban Forum keretében Abu-Dzabiban aláírt együttműködési szerződés kiterjed többek között a nemzetközi fenntartható városfejlesztésre, az ezzel összefüggő közös kutatásokra, valamint közös szemináriumok, workshopok, konferenciák szervezésére. Ezen felül az UN-Habitat képzéseket biztosít a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara  számára. A Pécsi Tudományegyetem (PTE) elkötelezett támogatója az innovatív és kreatív tudományos környezet megteremtésének, hozzájárulva az alap- és alkalmazott kutatás, illetve a tudomány fejlődéséhez. Az egyetem kiemelten kezeli az életszínvonal növelését megcélzó innovációt és kutatás-fejlesztést. Ezen cél eléréséhez elengedhetetlen a magas színvonalú szakemberképzés, a hagyományos és innovatív tudományos kutatás ötvözése.

Az UN-Habitat az ENSZ Emberi Települések Programja, amelyet a szervezet Általános Közgyűlése hozott létre 1997-ben, kenyai székhellyel. Kiterjedt szervezetén keresztül szoros együttműködésben áll a nemzeti kormányokkal, amelyek a helyi partnerszervezetek - hatóságok, magán- és civilszervezetek - támogatásáért felelősek az ENSZ Fenntarthatósági Céljainak megvalósítása érdekében. Programjain belül is kiemelt figyelmet élvez a városok és a lakhatás, ezen belül is a biztonság és fenntarthatóság.

Az együttműködés révén a pécsi egyetem lehet az ENSZ lakhatásért felelős koordináló szervezetének kelet-közép-európai tudásközpontja. Az UN-Habitat globálisan foglalkozik a települések működésével, élhetőségének javításával.

Az ENSZ gyűjti a jó gyakorlatokat, és megosztja őket, ami rendkívül hasznos lehet az egyetem kutatásaihoz, az oktatáshoz. Ráadásul a következő, 2022-es világkiállítás történelmet ír, amivel Közép-Európa, azon belül Lengyelország először ad otthont a települések fejlődésével foglalkozó világtalálkozónak, ahol vélhetően az európai fenntartható településfejlesztési eredmények kerülhetnek középpontba, az UN-Habitat és a Pécsi Tudományegyetem együttműködéséből született kutatások eredményeit akár   már a 2022-es világkiállításon be lehetne mutatni, konkrét javaslatcsomagként előterjesztve azokat.

A megállapodást prof. Medvegy Gabriella, a PTE MIK dékánja, dr. Tarrósy István, a PTE Kapcsolati és Nemzetköziesítési Igazgatóság vezetője, és dr. Gyergyák János, a PTE MIK az UN-Habitat program egyetemi összekötője írta alá.

Utoljára frissítve: 2020-03-11 20:48:56

További híreink
Az időjárás márciusi játéka
Március közepén kellemes tavaszias meleg jellemezte hazánk időjárást.
2020-04-04 20:57:58, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Bázisintézmény lett a Gandhi
Az Oktatási Hivatal bázisintézménye lett a pécsi Gandhi Gimnázium.
2020-04-01 18:04:39, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Szombattól kijárási korlátozás lép életbe
Kijárási korlátozást vezetnek be szombattól az ország egész területén.
2020-03-27 20:44:35, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyarországon először sikerült meghatározni a koronavírus teljes genomját.
Bővebben >>