. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Elsőként Pécsett ünnepeltek
2019-05-03 20:59:55
 Elsőként Pécsett ünnepeltek

Elsőként Pécsett ünnepeltek

Az alapításának 15. évfordulóját ünneplő Magyar Katolikus Rádió  jubileumi rendezvények tart a fővárosban, valamint  hat vidéki helyszínen, elsőként Pécsett.


A Magtár Látogatóközpontban  megtartott a jubileumi rendezvényen közreműködött Tillai Aurél és a Pécsi Kamarakórus, Szikora József főszerkesztő, Madocsai Bea szerkesztő-riporter, Szabó András előadóművész, Harcsik Róbert bemondó, valamint Magyar Kornél szerkesztő-riporter. A jó hangulatú beszélgetések során számos érdekességet is megtudhattak az esemény résztvevői a kórusról és annak vezetőjéről, aki hatvan éve áll annak élén. E mellett különleges zenei csemegék is felcsendültek a beszélgetések, irodalmi alkotásokból elhangzott részletek között.


A  Magyar Katolikus Rádiót a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia 2004-ben a keresztény életfelfogást és erkölcsiséget megerősítse és terjessze érdekében hozta létre. Közszolgálati műsorszerkezetével segít eligazodni és tájékozódni az élet számtalan területén és a mindennapok kérdéseiben. Szerepet vállal a Katolikus Egyház tanításának hirdetésében, a magyar és az egyetemes kultúra, valamint anyanyelvünk értékeinek megőrzésében. Műsorain keresztül a közjót szolgálja,  melyek során a hallgatókat  végigvezetik egy olyan úton, amelynek a végére érve  választ kaphatnak  az őket foglalkoztató kérdésekre.


A jelenleg 20 analóg FM frekvencián hallható, vételkörzetében mintegy 3,5 millió ember él, akik közül naponta százhetvenezren hallgatják. Néhány héten belül  már egy innovatív alkalmazásnak köszönhetően mobiltelefonon is hallgatható lesz, s ezzel földrajzi korlátok nélkül bárhol, bármikor hallgatható lesz az élő műsor, de a hallgatók böngészhetnek az archívumban, olvashatnak híreket, valamint számos tematikus zenei csatorna kínálatából  választhatnak.

Utoljára frissítve: 2019-05-03 21:01:14

További híreink
Április 11. a Parkinson betegek világnapja
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
2024-04-11 22:55:44, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
Világszenzáció: Karikó Katalin után egy nappal újabb magyar tudós kapott Nobel-díjat
Kutatótársával, az amerikai Drew Weissmannel megosztva Karikó Katalinnak ítélte a Svéd Királyi Akadémia a 2023-as fiziológiai-orvostudományi Nobel-díjat a mRNS-alapú orvo...
2023-10-03 17:21:29, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben
A tangó tüzében izzik ismét Pécs
Ismét várja az érdeklődőket a Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep, immár harmadszor.
2023-09-29 02:19:13, Hírek, KÖZ-TÉR Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem véletlen, hogy elődeink igen sok színes és érdekes szokással ünnepelték a húsvétot.
Bővebben >>